Leclerc hamar összebarátkozott az új Ferrarival

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari, Barcelona, Testing Day Two
Sebastian Vettel után Charles Leclerc is kipróbálhatta a Ferrari 2019-es versenyautóját a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjén. A monacói hatékony munkát végzett: a legtöbb kört megtéve végzett az élen.

Leclerc összesen 157 alkalommal ment körbe a katalán ringen, és végül 1 perc 18,247 másodperces idővel zárta a napot. Mai legjobbját közvetlenül az ebédszünet előtt futotta meg.

A 21 esztendős tehetség először vezethette az SF90-es versenygépet, a nap végén pedig természetesen elégedetten nyilatkozott.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a mai nap alakult” – fogalmazott a monacói tehetség.

„Bár volt néhány piros zászlós megszakítás, sikerült teljesítenünk a tervezett programunkat, 157 kört tettünk meg, ezeknek hála pedig rengeteg hasznos adatot gyűjtöttünk.”

„Ami az érzéseimet illeti, hamar kényelmesen éreztem magam az SF90-esben, és azt kell mondjam, nagyon jól éreztem magam. Érzelmek? Mindig lesz néhány, amikor az ember beleül egy Ferrariba, de ezeket félretettem, mert tennem kellett a dolgom a csapat számára.”

Fotó: Scuderia Ferrari

„Remélhetőleg a következő néhány nap is ilyen jól alakult, mert fontos, hogy a legtöbbet hozzuk ki a pályatesztek kínálta lehetőségekből.”

Szerdán újra Sebastian Vettel lesz szolgálatban a Ferrarinál, a csütörtöki zárónapon pedig ismét Leclerc kap lehetőséget.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!