Leclerc jövőre már a vb-címért küzdene Vettellel - F1VILÁG.HU

Leclerc jövőre már a vb-címért küzdene Vettellel

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt reméli, 2020-ban a világbajnoki címért harcolhat majd csapattársa, Sebastian Vettel ellen.
Charles Leclerc, Ferrari, Sebastian Vettel

A monacói versenyző idén lett a Ferrari versenyzője, és már első évében két versenyt nyert, ráadásul a pontversenyben is csapattársa, Vettel előtt végzett.

Leclerc remek teljesítménye Vettelt is feltüzelte a szezon második felében, habár a Ferrarinál nem mindig volt felhőtlen a légkör a házon belüli rivalizálás miatt. A fiatal pilóta mindenesetre azt mondja, jól kijönnek egymással, és sokat tanult Vetteltől idén.

„A kapcsolatunk jobb annál, mint ahogy egyesek gondolják. Nagyon szeretnénk győzni, ugyanakkor érettek is vagyunk” – mondta Leclerc.

„Seb egy nagy bajnok, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Az, hogy mellette versenyezhetek a Ferrarinál, hatalmas kihívás, ugyanakkor óriási lehetőség is volt.”

„Soha nem gondoltam volna, hogy így sikerül a debütálásom a Ferrarinál. Sokkal pozitívabb volt, mint bártam. Tudtam, hogy kihívás lesz, de lehetőségként is tekintettem rá. A 7 rajtelsőségre főleg nem számítottam.”

Amikor a 2020-as szezonról kérdezték, Leclerc hozzátette: „Jövőre? Nagyon szeretnénk a világbajnoki címért harcolni Sebbel!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!