Leclerc: Ki kell derítenünk, mi volt a gond a fejlesztésekkel - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ki kell derítenünk, mi volt a gond a fejlesztésekkel

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, mivel új fejlesztéseik közül nem minden működött jól a múlt hétvégi Francia Nagydíjon, tovább kell dolgozniuk azon, hogy megértsék, miképp tudnának felzárkózni a Mercedesre.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc a 3. helyen ért célba a Le Castellet-i versenyen, a Mercedest azonban ezúttal nem tudta megszorongatni a maranellói istálló.

Pedig a Ferrari számos újítással – köztük új szárnyakkal – érkezett Franciaországba, ám már a pénteki edzéseken kiderült, nem mindegyik fejlesztés működik tökéletesen.

Bár Mattia Binotto csapatfőnök szerint jó irányba halad a versenyautó fejlesztése, Sebastian Vettel szerint a Ferrari egyértelműen elbukott Franciaországban.

Csapattársa, Charles Leclerc azt mondja, keményen kell dolgozniuk, hogy kiderüljön, mi is volt a gond ezen a hétvégén.

„Ami az autó fejlesztését illeti, vittünk magunkkal Franciaországba néhány új elemet, ezek közül voltak olyanok, melyek nagyon jók voltak, de akadtak olyanok is, melyek nem” – mondta a monacói versenyző.

„Teljesen világos, hogy jelenleg a Mercedes jobb nálunk, úgyhogy dolgoznunk kell, meg kell próbálnunk felzárkózni.”

Amikor a 21 esztendős versenyzőt arról kérdezték, hogy most, hogy a gumikezeléssel nem volt gondja a Ferrarinak, pontosan mi is lehet a baj a csapat autójával, Leclerc így felelt: „Azt gondolom, nem csak ez az egy dolog volt, és szerintem elég nyíltan fogalmaztunk ezzel kapcsolatban eddig is. Az egyenesekben egyértelműen gyorsak vagyunk, a kanyarokban viszont nem eléggé, szóval dolgoznunk kell ezen.”

„Próbáltunk megtenni egy lépést ezen a hétvégén. Ahogy említettem, bizonyos elemek működtek, mások kevésbé. Meg kell értenünk, miért, és aztán erre kell építkeznünk. Meg kell értenünk, miért ilyen nagy a hátrányunk jelenleg, és valahogy csökkentenünk kell.”

Leclerc elárulta, saját teljesítményéve elégedett volt a franciaországi hétvégén.

Hirdetés

„Örülök, mert volt pár nehéz hétvégém, főleg az időmérőkön voltak gondok” – magyarázta. „Erre a hétvégére pedig változtattam a hozzáállásomon. Változtattam egy kicsit a beállítások megközelítésén is, és szerintem jó irányba ment el a dolog.”

„Örülök, hogy ez kifizetődött, és láthattuk az eredményét ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!