Leclerc kiakadt önmagára: „Te kib*szott hülye!”

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Rendesen kiakadt magára a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése után a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.

A monacói versenyző sokat küszködött a sanghaji hétvégén, végül a 4. rajthelyet szerezte meg a szombati időmérőn, elmondása szerint azonban kissé csalódott, mert úgy érzi, ha nem hibázik, végezhetett volna a legjobb 3 között is.

Leclerc már a kvalifikáció után, a csapatrádión is kifejezte csalódottságát: különféle szitokszavak kíséretében ostorozta magát.

Leclerc és mérnöke rádióbeszélgetése
Leclerc: B*ssza meg, követtem el hibákat. Gyerünk, Charles! B*ssza meg, p*csába!
Ferrari: Pozíciók – Bottas P1, Hamilton P2, Sebastian P3, te vagy a 4. Sebastian ideje 31,84, a tiéd 31,86.
Leclerc: Gyerünk! B*ssza meg! Kib*szott hülye! Kib*szott hülye! Mi a pole-kör?
Ferrari: A pole kör 31,54. Maradj a maximumidő alatt.
Ferrari: Szép felzárkózás volt, rendben? Az FP3 után, a sok problémát követően.
Leclerc: Igen, de nem elég jó. Nem elég jó. Az én részemről. Nem az autóról beszélek, az autó remek volt. Nekem kellett volna jobbnak lennem, ennyi.
Ferrari: A verseny holnap van.


Újságíróknak nyilatkozta aztán szombat délután elárulta azt is, hol hibázott az időmérőn.

„Dühös vagyok magamra. Hibáztam az utolsó körömben, nem kellett volna így tennem” – mondta a monacói.

„Csalódott vagyok, mert azt hiszem, megvolt a potenciál ahhoz, hogy a top 3-ban végezzek. Elkövettem néhány hibát a gyorkörömben, méghozzá a 12-es és 13-as kanyarokban. Elég szélesen fordultam, nagyon alulkormányzottá vált az autóm.”

„Szóval igen, a lehetőség megvolt arra, ahogy jobb helyen végezzek, de ilyen az élet.”

Leclerc mindazonáltal azt mondja, van oka arra is, hogy elégedett legyen, mert „az első, a második és a harmadik edzésen is eléggé elveszett voltam, küszködtem egy kicsit… sőt, valójában sokat!”.

„Őszintén szólva elég kuszán alakult a hétvége már kezdettől fogva. Küszködtem a helyes beállítások megtalálásával, nem volt meg az önbizalom az autóban, küszködtem a vezetéssel, szóval nem volt könnyű.”

„Az időmérő előtt aztán elvégeztünk néhány változtatást, elég sokat változtattam a vezetési stílusomon is, és sokkal jobb lett a helyzet. Annyira nem, hogy a Mercedesek elé, vagy a szintjükre kerüljek, de legalább közelebb férkőztem. Több volt bennem a potenciál, szóval emiatt csalódott vagyok, de összességében jó nap volt.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Bár két hete, Bahreinben még a Ferrari bérelte ki az első rajtsort, Leclerc azt mondja, nem meglepetés a Mercedes sanghaji formája.

„Azt gondolom, Valtteri [Bottas] egész hétvégén gyors volt. Lewis [Hamilton] szerintem küszködött egy kicsit az autóval az időmérő előtt. Szóval nem olyan nagy meglepetés, hogy ennyire jók voltak – inkább az volt meglepetés, hogy Lewis küszködött az edzéseken, nem pedig az, hogy mindketten ilyen gyorsak voltak az időmérőn.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek