Leclerc kiakadt önmagára: „Te kib*szott hülye!”

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari
Rendesen kiakadt magára a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése után a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.

A monacói versenyző sokat küszködött a sanghaji hétvégén, végül a 4. rajthelyet szerezte meg a szombati időmérőn, elmondása szerint azonban kissé csalódott, mert úgy érzi, ha nem hibázik, végezhetett volna a legjobb 3 között is.

Leclerc már a kvalifikáció után, a csapatrádión is kifejezte csalódottságát: különféle szitokszavak kíséretében ostorozta magát.

Leclerc és mérnöke rádióbeszélgetése
Leclerc: B*ssza meg, követtem el hibákat. Gyerünk, Charles! B*ssza meg, p*csába!
Ferrari: Pozíciók – Bottas P1, Hamilton P2, Sebastian P3, te vagy a 4. Sebastian ideje 31,84, a tiéd 31,86.
Leclerc: Gyerünk! B*ssza meg! Kib*szott hülye! Kib*szott hülye! Mi a pole-kör?
Ferrari: A pole kör 31,54. Maradj a maximumidő alatt.
Ferrari: Szép felzárkózás volt, rendben? Az FP3 után, a sok problémát követően.
Leclerc: Igen, de nem elég jó. Nem elég jó. Az én részemről. Nem az autóról beszélek, az autó remek volt. Nekem kellett volna jobbnak lennem, ennyi.
Ferrari: A verseny holnap van.


Újságíróknak nyilatkozta aztán szombat délután elárulta azt is, hol hibázott az időmérőn.

„Dühös vagyok magamra. Hibáztam az utolsó körömben, nem kellett volna így tennem” – mondta a monacói.

„Csalódott vagyok, mert azt hiszem, megvolt a potenciál ahhoz, hogy a top 3-ban végezzek. Elkövettem néhány hibát a gyorkörömben, méghozzá a 12-es és 13-as kanyarokban. Elég szélesen fordultam, nagyon alulkormányzottá vált az autóm.”

„Szóval igen, a lehetőség megvolt arra, ahogy jobb helyen végezzek, de ilyen az élet.”

Leclerc mindazonáltal azt mondja, van oka arra is, hogy elégedett legyen, mert „az első, a második és a harmadik edzésen is eléggé elveszett voltam, küszködtem egy kicsit… sőt, valójában sokat!”.

„Őszintén szólva elég kuszán alakult a hétvége már kezdettől fogva. Küszködtem a helyes beállítások megtalálásával, nem volt meg az önbizalom az autóban, küszködtem a vezetéssel, szóval nem volt könnyű.”

„Az időmérő előtt aztán elvégeztünk néhány változtatást, elég sokat változtattam a vezetési stílusomon is, és sokkal jobb lett a helyzet. Annyira nem, hogy a Mercedesek elé, vagy a szintjükre kerüljek, de legalább közelebb férkőztem. Több volt bennem a potenciál, szóval emiatt csalódott vagyok, de összességében jó nap volt.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Bár két hete, Bahreinben még a Ferrari bérelte ki az első rajtsort, Leclerc azt mondja, nem meglepetés a Mercedes sanghaji formája.

„Azt gondolom, Valtteri [Bottas] egész hétvégén gyors volt. Lewis [Hamilton] szerintem küszködött egy kicsit az autóval az időmérő előtt. Szóval nem olyan nagy meglepetés, hogy ennyire jók voltak – inkább az volt meglepetés, hogy Lewis küszködött az edzéseken, nem pedig az, hogy mindketten ilyen gyorsak voltak az időmérőn.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!