Leclerc: Lehet, hogy autót török vasárnap... - F1VILÁG.HU

Leclerc: Lehet, hogy autót török vasárnap…

HIRDETÉS
Rendkívül csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzését követően Charles Leclerc, aki a Ferrari hibájából nem tudott jól szerepelni a szombati kvalifikáción.
Charles Leclerc, Ferrari, Baku

Leclerc jelen állás szerint csak a 16. helyről rajtolhat majd hazai versenyén, miután már az időmérő első szakaszából [Q1] sem jutott tovább.

Csapata, a Ferrari ugyanis nem küldte őt pályára újra, hogy javítson, így egyre hátrébb csúszott, végül pedig visszaesett a 16. helyre.

Leclerc a történtek után nagyon csalódottan nyilatkozott – azt mondta, ő szeretett volna újra pályára gurulni, ám egyelőre nem kapott magyarázatot a Ferraritól.

„Megkérdeztem, hogy biztosak-e benne, ők azt mondták, szerintük igen. Én rákérdeztem, hogy nem kellene-e kimennünk újra…” – mondta a monacói a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Nem igazán kaptam választ… nem tudom, nem kaptam még részletes magyarázatot a történtekre. Nagyon nehéz elfogadnom.”

Amikor arról kérdezték, nem az jelentette-e a problémát, hogy néhány perccel korábban úgy kellett őt visszatolni mérlegelésre, Leclerc kifejtette, bőven volt idejük arra, hogy még egy körre kimenjen.

„Igazából bőven volt időnk arra, hogy újra kimenjünk a pályára. A mérlegelés nem jelentett problémát, volt üzemanyagunk is, gumit is cseréltünk. Szóval nem ezzel volt a gond… Nem tudok még mit mondani, szükségem van némi magyarázatra.”

A monacói tehetség hozzátette, nehéz verseny vár rá, és rengeteg kockázatot kell vállalnia, ha jó eredményt akar elérni.

„Remélhetőleg esni fog – ha így lesz, akkor lutri lesz a verseny. Ha száraz lesz a pálya, unalmas verseny vár rám. Szerintem sokat kell majd kockáztatnom, akár annak a kockázatát is be kell vállalnom, hogy összetöröm az autót. Mást nem tehetünk, próbálkoznunk kell, merész előzéseket kell végrehajtanom, mert ezen a pályán gyakorlatilag lehetetlen az előzés. Majd meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!