Leclerc már a rajtnál a Mercedesek elé akar kerülni - F1VILÁG.HU

Leclerc már a rajtnál a Mercedesek elé akar kerülni

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, mindent megtesz azért, hogy már a Brit Nagydíj rajtjánál valahogy a Mercedesek elé kerüljön.
Charles Leclerc Ferrari

A monacói tehetség a 3. rajthelyet szerezte meg, alig lemaradva a pole-t megszerző Valtteri Bottastól, illetve Lewis Hamiltontól, a mai versenyt pedig a Mercedesekkel ellentétben nem a közepes, hanem a lágy keverékű abroncsokkal kezdi meg.

Ez a gumiválasztás az első etapban jelenthet majd előnyt a Ferrarinak, Leclerc pedig elárulta, ő a maga részéről mindent megtesz azért, hogy ezt ki is használja.

„A 3. hely volt a legjobb, amit elérhettünk az időmérőn, és nagyon elégedett is vagyok vele” – nyilatkozta a kvalifikáció után a 21 esztendős tehetség.

„A Q2-ben egészen jók voltunk, de aztán a Q3-ban szerintem a Mercedesek feltekerték egy kicsit a motort. Nagyon-nagyon gyorsak voltak – a kanyarokban is. Nekünk ezen kell még dolgoznunk, de tisztában vagyunk vele.”

Leclerc azt mondja, az Osztrák Nagydíj után szerettek volna Silverstone-ban is taktikázni a gumikkal.

„Ezzel a stratégiával terveztünk. Meg szerettük volna csinálni. Ausztriában nem volt rossz választás. Nem emiatt végeztünk ott sem másodikként, szóval örömmel próbálkozunk itt ismét.”

„A célunk, hogy kihasználjuk a gumielőnyünket  – főleg a rajtnál, próbálunk majd pozíciókat nyerni, és aztán magunk mögött tartani őket. Persze nehéz lesz visszafogni a Mercedeseket, mert rettentően gyorsak a versenyetapokon, de ez a célunk.”

A Ferrari csapatát irányító Mattia Binotto is dicsérte Leclrecet, és bízik abban, hogy a Ferrari stratégiájának köszönhetően a monacói a Mercedesek elé kerülhet.

„Azt gondolom, Charles fantasztikus kört futott, semmi sem maradt benne” – fogalmazott az olasz szakember.

Hirdetés

„Hasonló stratégiát választottunk Ausztriában is, és szerintem az első etapban jól fogunk teljesíteni. Úgy hisszük, hogy a lágy gumik nagyon is jók lesznek a verseny első etapjára.”

„De majd vasárnap kiderül. Legalább más lesz, mint a többieké, és talán a javunkra válik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!