Verstappen vs. Ocon

Leclerc már jövőre a vb-címért harcolna

Fotó: Singapore GP Media

A világbajnoki cím lesz a célja 2019-ben Charles Leclercnek, ha új csapata, a Ferrari képes lesz megtartani jelenlegi formáját a Forma-1-ben.

A monacói tehetség szerződtetését a héten jelentette be a Ferrari: Leclerc Kimi Räikkönen helyét veszi majd át, így Sebastian Vettel csapattársaként kell majd bizonyítani.

Leclerc azt mondja, ha a Ferrari jövőre is bajnokesélyes autóval áll elő, természetesen nem lehet más a célja, mint a vb-cím.

„Nehéz erről beszélni most, de a célom, hogy a lehető legjobb munkát végezzem azzal az autóval, ami majd a rendelkezésünkre áll” – mondta Leclerc Szingapúrban.

„Azt gondolom, idén győztes autójuk van, elég jó ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjenek vele. Ha jövőre is így lesz, a cél a vb-trófea lesz, ami kétségkívül nagy dolog.”

„Persze sokat kell fejlődnöm versenyzőnként, de igen, a cél az lesz, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el.”

Arra a kérdésre, hogy fel tudja-e majd venni a versenyt négyszeres világbajnok csapattársával, Vettellel úgy, ahogy 2007-ben tette azt újoncként a McLarennél Lewis Hamilton Fernando Alonso oldalán, az ifjú pilóta így felelt: „Szerintem ez nagy kérdőjel mindenki számára – az, hogy készen állok-e, vagy sem.”

„Hogy készen állok-e, vagy nem, azt nem tudom megmondani – de azt gondolom, ha Lewis esetét nézzük, akkor látható, hogy megérkezett ide, és első évében topon volt.”

„És én hiszem, hogyha elég jó az ember, akkor már az első évben, amikor megérkezik a Forma-1-be, elég jó ahhoz, hogy egy élcsapat autójába üljön. A tapasztalat nyilván mindig pluszt jelent.”

„Ha jövőre nem lesznek elég jó eredményeim ahhoz, hogy a Ferrarinál maradjak, akkor természetes lesz, hogy lefokoznak, mert akkor meg sem érdemlem a Ferrari ülését. Én így látom a dolgokat.”

Leclerc hozzátette, nem számít arra, hogy elnézőek lesznek vele pusztán azért, mert fiatal.

„Kétségkívül teljesítenem kell. Nem azért megyek a Ferrarihoz, hogy tanuljak. Azt gondolom, nagyon jó idényem volt eddig idén, ahol a legtöbb dolgot már megtanultam. Jövőre teljesítenem kell – ennek így is kell lennie, ha az ember egy nagycsapathoz kerül.”

„Nem azt mondom, hogy nem fogok már tanulni többé – hiszen még sokat kell tanulnom, és tudok is javítani rengeteg mindenen, de kétségkívül sokkal jobban készen állok majd, mint idén, év elején.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek