„Leclerc még Vettelt is megizzasztaná a Ferrarinál” – Button - F1VILÁG.HU

„Leclerc még Vettelt is megizzasztaná a Ferrarinál” – Button

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jenson Button azt mondja, ha Charles Leclerc 2019-ben valóban a Ferrarinál versenyezhetne, még a négyszeres vb-első Sebastian Vettelt is megizzasztaná.

Leclerc idén mutatkozott be a Forma-1-ben az Alfa Romeo Sauber színeiben, az elmúlt versenyeken pedig olyannyira meggyőző formát mutatott, hogy a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne állítólag eldöntötte, ő veheti át Kimi Räikkönen helyét a következő idényben.

Jenson Button szerint abszolút indokolt az ifjú monacói magasztalása, és szerinte Leclerc derekasan helytállna a Ferrarinál is.

„Természetesen lesznek még hibái, mert nagyon fiatal, és kevés Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik. De hihetetlenül gyors!” – fogalmazott Button a Sky Sports F1 televíziónak.

„Azt gondolom, Sebastianra is nagy nyomást helyezhetne a Ferrarinál.”

[su_spoiler title=”Kapcsolódó cikk: Betelt a pohár, év végén kiteheti Räikkönent a Ferrari” style=”fancy” icon=”folder-1″]

Betelt a pohár, év végén kiteheti Räikkönent a Ferrari! – F1VILÁG

Egyre nagyobb esély van arra, hogy a Ferrari Forma-1-es csapata az idei szezont követően megválik Kimi Räikkönentől. A korábbi világbajnok helyére Charles Leclerc érkezhet. Räikkönen – aki idén októberben tölti be 39. életévét – tavaly hosszabbította meg szerződését az olaszokkal, mely 2018 végén újra lejár.

[/su_spoiler]

A korábban szintén F1-es világbajnokságot nyerő Damon Hill hasonlóan vélekedik.

Hirdetés

„Lassan kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy egy Sauber a 7. helyen van – lenyűgöző teljesítmény” – mondta a brit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!