Leclerc megbeszélte a Ferrarival a történteket

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc leült csapatával, a Ferrarival, és megbeszélték az F1-es Kínai Nagydíj futamán alkalmazott csapatutasítást, amit a monacói már a futam során is megkérdőjelezett.

Rengeteg kritika éri a Ferrarit a Kínai Nagydíjon történt csapatutasítás miatt, amikor arra kérték Leclercet, engedje el Sebastian Vettelt, mivel a német gyorsabb nála. A helycserét követően Leclerc érezte úgy, hogy tudna gyorsabb lenni, azonban a sorrend már maradt kettejük között. 

A fiatal pilóta a futam után úgy nyilatkozott, mindenképp szeretné megbeszélni a történteket a csapattal, mielőtt „hülyeségeket mondana” a helyzetről. 

„Nyilvánvalóan megvolt a találkozó” – kezdte Leclerc. „Nem volt könnyű szituáció. Én küszködtem a gumikkal. Mindketten. De akkor úgy tűnt, Seb gyorsabb.”

„De nyilván azzal, hogy néhány körön keresztül mögöttem volt, az ő gumijai is rosszabbodtak, és amikor előre került, már sérültek voltak az abroncsai.”

Leclerc elmondta, elégedett a Ferrari magyarázatával, így nem maradt benne tüske a futamot követően. 

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek