Leclerc megdolgoztatja a Ferrari mérnökeit

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Már most keményen megdolgoztatja a Ferrari mérnökeit az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc – ezt mondja Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke.

A monacói tehetség Kimi Räikkönen helyét vette át a Ferrarinál, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat pedig csapattársa, Sebastian Vettel mögött az 5. helyen zárta. A Ferrarinál a verseny közben arra utasították Leclerc-t, nem támadja négyszeres világbajnok csapattársát.

„Elégedett vagyok – elégedett vagyok azzal, ahogy csapatjátékosként viselkedett” – mondta a Motorsport.com kérdésére Mattia Binotto csapatfőnök.

„Nemcsak versenyzőként, hanem a csapat szempontjából is rendkívül hasznosan dolgozik. Mindenben igyekszik a legjobbat nyújtani, hajtja a mérnököket, hogy ők is még jobban fejlődjenek, és jobb autónk legyen.”

„Ha meg kell ítélnünk az előző hétvégét, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy egy igazán erős hétvégéje volt. Az időmérője nem volt tökéletes, ezzel tisztában van ő is, de szerintem a Q1-ben és a Q2-ben remekül vezetett.”

„A Q3-ban talán nem volt tökéletes, de alapvetően jó hétvégéje volt. A második etapjában szintén remekül teljesített.”

„Elégedett vagyok azzal, ahogy hozzáállt az első versenyhez, ez egy remek kiindulási pont.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek