Leclerc: Megértettünk pár dolgot, de ez még kevés lesz - F1VILÁG.HU

Leclerc: Megértettünk pár dolgot, de ez még kevés lesz

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, a múlt heti, barcelonai teszten csapatának sikerült előrelépéseket tennie az évad első szakaszában látott problémákat illetően, ám nem biztos abban, hogy ez elegendő lesz a Mercedes ellen.
Fotó: Renault

A maranellóiak számára nehezen indult a szezon, miközben riválisuk, a Mercedes sorozatban öt kettős győzelmet aratott.

A Ferrari számára egyértelmű vált, valami nincs rendben az idei autóval, a barcelonai tesztek pedig rávilágítottak arra, leginkább a Pirelli idei abroncsaival bajlódik a csapat.

A hazai versenyére készülő Charles Leclerc mindenesetre bízik abban, hogy jó eredménnyel örvendeztetheti meg rajongóit Monte-Carlo utcáin.

„A hazai verseny mindig különleges, ezen a hétvégén pedig ez még inkább így lesz, hiszen a Ferrari színeiben állok rajthoz, és nagyon jó eredményre van esélyem, szóval nyomni fogjuk.”

„Nyilvánvaló, hogy nehezen indult számunkra a szezon, de általában Monaco teljesen más képet ad. Megpróbálunk fordítani a helyzeten. Nem lesz könnyű, de mindent beleadunk.”

„Azt gondolom, a barcelonai teszten megértettünk néhány dolgot. Nyilván nem eleget ahhoz, hogy a Mercedes szintjén legyünk, de megértettünk pár dolgot. Azt gondolom, nyertünk egy kis időt. Viszont tovább kell dolgoznunk, meg kell értenünk, mi volt a fő probléma – a mérnökök pedig gőzerővel ezen vannak.”

Amikor arról kérdezték, milyen a légkör a Ferrarinál, Leclerc így felelt: „Elég nyugodt, azt gondolom.”

„Mindannyian nagyon keményen dolgozunk. A mérnökök nyilván próbálják megérteni a dolgokat, igyekeznek előrevinni a csapatot, de összességében úgy gondolom, elég higgadtak vagyunk, amire szükség is van. Természetesen fejlődni szeretnénk, szóval mindenki keményen nyomja, ahogy már mondtam, de a legfontosabb szerintem az, hogy csapaton belül higgadt maradjon a légkör.”

Leclerc elárulta, örülne annak, ha az eső egy kicsit megkeverné a kártyákat a hétvégén.

Hirdetés

„Monaco szárazon is elég nagy lutri, szóval az eső ehhez csak hozzátehet. Ha esne, az izgalmas lenne. Hogy segítene-e nekünk, vagy sem, azt nem igazán tudom. De én örülnék, ha esne, az időmérőn kicsit változtatna a dolgokon. Monacóban nem sűrűn látunk esőt, úgyhogy jó lenne.”

A 21 esztendős tehetséget természetesen a hétfőn elhunyt Niki Laudával kapcsolatban is kérdezték az újságírók. 

„Nos, nem sokszor volt lehetőségem beszélgetni Nikivel, de valahányszor szóba elegyedtünk, mindig nagyon kedves és közvetlen volt” – mondta.

„És mindig nagyon szerény azzal kapcsolatban, amiket elért. Nagyszerű példa a sportág számára, és nagyon fog hiányozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!