Leclerc: Mi is meglepődtünk a fejlődésünkön! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Mi is meglepődtünk a fejlődésünkön!

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, ők maguk is meglepődtek azon, a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően milyen remek eredményeket tudtak elérni az elmúlt időszakban.
GP SINGAPORE F1/2019 -  SABATO 21/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Az olasz istálló számára nehezen indult a 2019-es idény, a nyári szünet óta azonban a csapat remek formát mutat: Belgiumban és Olaszországban Charles Leclerc győzött, Szingapúrban pedig Sebastian Vettelnek egy olyan pályán sikerült győznie, mely elméletben nem igazán fekszik a Ferrari autóinak.

Bár a győzelem a legutóbbi, oroszországi versenyen a Mercedesé lett, a Scuderia Szocsiban is ütőképes volt, ez pedig annak a jele, hogy a csapat SF90-es versenyautója már minden típusú pályán erős tud lenni.

„Mindannyiunkat meglepett, hogy ekkora előrelépést tudtunk tenni az elmúlt néhány versenyen” – mondta Charles Leclerc a Motorsport.com című lap olasz kiadásának adott interjújában.

„A csapat Maranellóban hihetetlen munkát végzett. Monzában megérkezett a harmadik specifikációjú erőforrás, ami megerősítése volt a nagyszerű munkának, akárcsak a szingapúri aerodinamikai csomag, mellyel olyan eredményeket tudtunk elérni, mely felülmúlta a mi várakozásainkat is.”

„És mindez annak a munkának a gyümölcse, amit ilyen remek környezetben tudunk végezni a csapatnál. Sebbel megosztunk minden lényeges információt, és ez egy igazán fontos összetevő.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc elárulta, nemcsak az autó, de ő maga is sokat fejlődött az idény során. A monacói számára a szezon első fele jobbára a beilleszkedésről szólt, mostanra pedig sikerült elérnie azt, hogy érvényesíteni tudja akaratát Maranellóban.

„Kezdetben mindig van egy kis félelem – akkor is volt, amikor megérkeztem az Alfa Romeóhoz. Az a csapat viszont sokkal kisebb, rögtön beilleszkedtem, a Ferrari viszont más történet volt” – magyarázta a 21 esztendős pilóta.

„Az első versenyeken még nem voltam elég bátor ahhoz, hogy kimondjam, mit is akarok. Próbáltam alkalmazkodni az autóhoz, és úgy tűnik, ez a helyes hozzáállás. És aztán versenyről versenyre azt láttam, hogy a csapat is próbál közeledni hozzám, úgyhogy kihasználtam a lehetőséget, elmondtam, mit akarok, és ebbe az irányba dolgoztunk tovább. Ez egy igazán pozitív lépés volt.”

Leclerc főleg az időmérőn elért fejlődését emelte ki: úgy fogalmazott, kezdetben folyamatosan a határokat feszegette, mostanra viszont megtanulta „felépíteni” kvalifikációit.

Hirdetés

„Fejben változtattam a hozzáállásomon. Kezdetben minden helyzetben beleadtam 100 százalékot, de ilyenkor akkor is a határokat feszegeted, amikor nincs rá okod. Most a Q1-et és a Q2-t arra használom, hogy megszerezzem az utolsó fontos információkat, ellenőrzök minden kanyart, hogy van-e még ott valami, és ezeket megpróbálom összerakni a Q3-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!