Leclerc: Mindig a csapattárs legyőzése a cél - F1VILÁG.HU

Leclerc: Mindig a csapattárs legyőzése a cél

HIRDETÉS
Bár továbbra is szeretné legyőzni csapattársát, Charles Leclerc pontosan tudja, a Ferrari érdekében muszáj összedolgoznia a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel.
Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari

Az Orosz Nagydíjon történtek után kétségkívül van némi feszültség a Ferrari háza táján, a csapatfőnök Mattia Binotto azonban igyekszik kézben tartani a helyzetet.

Tény, Charles Leclerc és Sebastian Vettel között a szezon során már többször alakult ki nézeteltérés a pályán történtek miatt.

Leclerc nemrég egy interjúban elárulta, pontosan tudja, hogy a csapatérdek az első.

„Le akarom győzni Sebet, és Seb is le akar győzni engem – de a csapat érdeke mindig elsődleges” – mondta a fiatal pilóta a Motorsport.com című lap olasz kiadásának nyilatkozva, még a szocsi verseny előtt, majd hozzátette, természetesen egy versenyző számára mindig a csapattárs a legfőbb mérce.

„Abszolút, ez így van, hiszen a csapattársam az egyetlen, akinek ugyanolyan autója van, mint nekem. Az én célom – és úgy gondolom, ez minden versenyző célja –, hogy a csapattársam előtt legyek.”

Leclerc hozzátette, a Ferrari versenyzőjeként természetesen gondolnia kell arra, hogy a világ egyik, ha nem a leghíresebb autógyártóját képviseli.

„Amikor a csapattársaddal csatázol, gondolsz rá, hiszen tudod, hogy többezer ember munkájától  függsz. És ha Sebbel csatázom, ez olyasvalami, amit figyelembe veszek, nem szabad kockáztatni. Ez mindig benne van az ember fejében.”

A monacói idén eddig két versenyt nyert meg, elmondása szerint azonban a legfontosabb számára a folyamatos fejlődés.

„Elégedett vagyok, mert a fő célom az volt, hogy fejlődjek a bajnokság során – persze nyilvánvaló, hogy még nem fejeztem be a munkát. Akkor leszek csak igazán elégedett, ha mostantól a bajnokság végéig tovább folytatom a fejlődést.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Mindig a csapattárs legyőzése a cél
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!