Leclerc: Nagyon rossz munkát végeztem…

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elismerte, „nagyon rossz munkát végzett” a 2019-es Forma-1-es idény első időmérő edzésén, Melbourne-ben. A monacói úgy érzi, legyőzhette volna csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc csak az 5. helyről rajtolhat majd a vasárnapi versenyen, miután utolsó mért körében többször is hibázott.

A 21 esztendős tehetség nem rejtette véka alá csalódottságát – és kendőzetlen őszinteséggel mondta el, mennyire rosszul érzi magát szombati teljesítménye miatt.

„Nagyon csalódott vagyok magam miatt. Nem tettem oda magam, amikor kellett volna a Q3-ban. Csak rajtam múlt…” – mondta csalódottan a monacói.

„Nagyon rossz munkát végeztem a Q3-ban futott utolsó körömben, és sajnos ez megmutatkozott a köridőben is. Ilyen az élet. Tanulni fogok belőle, és megerősödve gurulok újra pályára.”

A Ferrari versenyzője „igazán gyengének” nevezte utolsó időmérős körét.

„Blokkoltam az első kerekeket a második körömben, az 1-es kanyarban – ezzel rengeteg időt veszítettem. Aztán az egész kör igazán gyengére sikerült. Elkövettem néhány hibát itt-ott.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc úgy érzi, megvolt a tempója ahhoz, hogy legyűrje négyszeres világbajnok csapattársát, Vettelt, a Mercedes duója azonban ma érinthetetlen volt.

„Nyilván le vagyunk maradva a Mercedestől, amit jelenleg nem igazán tudok megmagyarázni. Ezért is kell nagyon keményen dolgoznunk.”

„Ami viszont engem illet, nem végeztem jól a dolgom, maradt még benne idő. Az első hely viszont elérhetetlen volt. Azt gondolom, a lehetőség megvolt arra, hogy a top 3-ban végezzek.”

„Azt gondolom, már pénteken is megmutatták, hogy nagyon erős a tempójuk, de voltak még kétségeink, és tudtunk még javítani, mint ahogy feltehetőleg ők is. Csak nem tudtuk, mennyire. Azt gondolom, elég nagy sokk azt látni, mennyire elöl vannak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek