Leclerc: Nagyon rossz munkát végeztem…

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari, Melbourne, Australian Grand Prix 2019
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elismerte, „nagyon rossz munkát végzett” a 2019-es Forma-1-es idény első időmérő edzésén, Melbourne-ben. A monacói úgy érzi, legyőzhette volna csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc csak az 5. helyről rajtolhat majd a vasárnapi versenyen, miután utolsó mért körében többször is hibázott.

A 21 esztendős tehetség nem rejtette véka alá csalódottságát – és kendőzetlen őszinteséggel mondta el, mennyire rosszul érzi magát szombati teljesítménye miatt.

„Nagyon csalódott vagyok magam miatt. Nem tettem oda magam, amikor kellett volna a Q3-ban. Csak rajtam múlt…” – mondta csalódottan a monacói.

„Nagyon rossz munkát végeztem a Q3-ban futott utolsó körömben, és sajnos ez megmutatkozott a köridőben is. Ilyen az élet. Tanulni fogok belőle, és megerősödve gurulok újra pályára.”

A Ferrari versenyzője „igazán gyengének” nevezte utolsó időmérős körét.

„Blokkoltam az első kerekeket a második körömben, az 1-es kanyarban – ezzel rengeteg időt veszítettem. Aztán az egész kör igazán gyengére sikerült. Elkövettem néhány hibát itt-ott.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc úgy érzi, megvolt a tempója ahhoz, hogy legyűrje négyszeres világbajnok csapattársát, Vettelt, a Mercedes duója azonban ma érinthetetlen volt.

„Nyilván le vagyunk maradva a Mercedestől, amit jelenleg nem igazán tudok megmagyarázni. Ezért is kell nagyon keményen dolgoznunk.”

„Ami viszont engem illet, nem végeztem jól a dolgom, maradt még benne idő. Az első hely viszont elérhetetlen volt. Azt gondolom, a lehetőség megvolt arra, hogy a top 3-ban végezzek.”

„Azt gondolom, már pénteken is megmutatták, hogy nagyon erős a tempójuk, de voltak még kétségeink, és tudtunk még javítani, mint ahogy feltehetőleg ők is. Csak nem tudtuk, mennyire. Azt gondolom, elég nagy sokk azt látni, mennyire elöl vannak.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!