Fotó: Alfa Romeo Sauber
Hírek

Leclerc: Nem a fejlesztések miatt remekel a Sauber

Nem a fejlesztéseknek, sokkal inkább a beállításokkal kapcsolatos munkának köszönheti jelentős fejlődését a Sauber csapata a szezon második felében – mondja Charles Leclerc.

A svájci istálló az évad elején még a Williamsszel csatázott a mezőny végén, később azonban nagyot lépett előre, és rendre a top 10-be tudott kerülni.

A Sauber jelenleg a konstruktőri tabella 8. helyét foglalja el, hátránya 6 pont a Force India mögött.

„Az autó alapjai idén jók, én egyszerűen azt gondolom, hogy az első három versenyen nem hoztuk ki belőle a legtöbbet” – nyilatkozta a jövőre már a Ferrarinál versenyző Leclerc.

„Amint megértettük azt, hogyan állítsuk be az autó egyensúlyát, tényleg nagyot léptünk előre. És aztán sikerült fejlődést elérnünk a szezon során, mellyel még jobbá tettük. Az autó tényleg lenyűgöző a tavalyihoz képest, ez az eredményeken is látszik.”

„Már jó ideje nincsenek fejlesztéseink, mégis ugyanazt a teljesítményt hozzuk, amit azok a csapatok, amelyek próbálják még megnyomni egy kicsit. Szóval ez kétségkívül egy erős autó.”

Leclerc elárulta, váratlanul érte őket a remek szereplés az elmúlt versenyeken.

„Nem hiszem, hogy számítottunk ilyen jó formára a szezon végén azok után, hogy hamar leálltunk az autó fejlesztésével. Abszolút jónak tűnik a helyzetük a jövő évet tekintve, hiszen elég sok idejük van a 2019-es autó fejlesztésére.”

Szólj hozzá!