Verstappen vs. Ocon

Leclerc nem aggódik a 2019-es elvárások miatt

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
A 2019-ben már a Ferrari színeiben versenyző Charles Leclerc biztos abban, nem fog problémát okozni számára a nyomás, illetve a komoly elvárások a következő idényben.

A 2019-ben már a Ferrari színeiben versenyző Charles Leclerc biztos abban, nem fog problémát okozni számára a nyomás, illetve a komoly elvárások a következő idényben.

Leclerc Sebastian Vettel csapattársa lesz a maranellói istállónál, miután a Ferrari szeptemberben bejelentette, ő veheti át a Sauberhez távozó Kimi Räikkönen helyét.

Bár Leclerctől rendkívül sokat vár a Ferrari – illetve a patinás olasz csapat szurkolótábora is –, a monacói tehetség úgy érzi, nem fog megtörni a nyomás alatt.

„Mindig az volt a célom, hogy amilyen hamar csak lehet, odakerüljek” – mondta az ifjú versenyző.

„A nyomás nem olyasvalami, ami miatt küszködök. Kétlem, hogy ezzel gond lesz jövőre. Már idén is nyilván nagyon komoly elvárások voltak velem szemben, jövőre pedig többé-kevésbé ugyanez lesz a helyzet. Úgyhogy próbálok a feladatomra fókuszálni, próbálok kizárni ezeket a fejemből, hogy 100 százalékig arra koncentráljak, amit a kormány mögött csinálok.”

A Force India versenyzője, Esteban Ocon – aki korábban Leclerc riválisa volt a gokartos időkben – nemrég azt mondta, meggyőződése, hogy honfitársa képes lesz megszorongatni Vettelt 2019-ben.

„Nyilván nagy megtiszteltetés ezt hallani, de szerintem rendkívül fontos az, hogy továbbra is két lábbal a földön járjak” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Leclerc.

„Szerintem elég könnyű – főleg az én koromban – egy kicsit megőrülni ettől az egésztől. Szóval próbálok nem sokat agyalni rajta, igyekszem nem igazán figyelni azokra, akik jó dolgokat mondanak rólam, és próbálok fókuszálni, illetve fejlődni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek