Fotó: Alfa Romeo Sauber
Hírek

Leclerc nem aggódik a 2019-es elvárások miatt

A 2019-ben már a Ferrari színeiben versenyző Charles Leclerc biztos abban, nem fog problémát okozni számára a nyomás, illetve a komoly elvárások a következő idényben.

Leclerc Sebastian Vettel csapattársa lesz a maranellói istállónál, miután a Ferrari szeptemberben bejelentette, ő veheti át a Sauberhez távozó Kimi Räikkönen helyét.

Bár Leclerctől rendkívül sokat vár a Ferrari – illetve a patinás olasz csapat szurkolótábora is –, a monacói tehetség úgy érzi, nem fog megtörni a nyomás alatt.

„Mindig az volt a célom, hogy amilyen hamar csak lehet, odakerüljek” – mondta az ifjú versenyző.

„A nyomás nem olyasvalami, ami miatt küszködök. Kétlem, hogy ezzel gond lesz jövőre. Már idén is nyilván nagyon komoly elvárások voltak velem szemben, jövőre pedig többé-kevésbé ugyanez lesz a helyzet. Úgyhogy próbálok a feladatomra fókuszálni, próbálok kizárni ezeket a fejemből, hogy 100 százalékig arra koncentráljak, amit a kormány mögött csinálok.”

A Force India versenyzője, Esteban Ocon – aki korábban Leclerc riválisa volt a gokartos időkben – nemrég azt mondta, meggyőződése, hogy honfitársa képes lesz megszorongatni Vettelt 2019-ben.

„Nyilván nagy megtiszteltetés ezt hallani, de szerintem rendkívül fontos az, hogy továbbra is két lábbal a földön járjak” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Leclerc.

„Szerintem elég könnyű – főleg az én koromban – egy kicsit megőrülni ettől az egésztől. Szóval próbálok nem sokat agyalni rajta, igyekszem nem igazán figyelni azokra, akik jó dolgokat mondanak rólam, és próbálok fókuszálni, illetve fejlődni.”

Szólj hozzá!