Leclerc: Nem mindig voltam ilyen - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem mindig voltam ilyen

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője elárulta, nem mindig volt ennyire határozott egyéniség, sokat kellett dolgoznia azon, hogy az érzelmes oldalán kicsit túl tudjon lépni.
Charles Leclerc Ferrari

Nem lőtt mellé a Ferrari azzal, hogy leigazolta Leclercet – ez már bebizonyosodott az idei szezonban, miután a monacói pilóta közvetlenül csapattársa, Sebastian Vettel után az 5. helyen áll a bajnoki pontversenyben. 

Ez persze nem jelenti azt, hogy a fiatal versenyző hibátlan szezont teljesített idén – elkövette azokat az újonc bakikat, amelyeken mindenki átesik karrierje elején. Bakuban és Németországban is hibázott, éppen akkor, amikor jó esélye volt egy kiemelkedő eredményre, így azonban az első győzelemre még várnia kell. 

A Ferrari 21 éves tehetsége mind a versenypályán, mind a nyilatkozataiban nagyon összeszedettnek tűnik, még akkor is, ha egy rosszul sikerült futamon van túl. 

„Ez nem egy természetes adottság” – mondta Leclerc. „Amikor kisebb voltam, nagyon érzelmes voltam, lényegtelen dolgokra fordítottam energiát, emiatt dühös voltam. Ezen aztán egy szakemberrel dolgozni kezdtünk.”

Leclerc elárulta, ha hibázik, nagyon kritikus tud lenni saját magával szemben, és jól tudja, milyen területeken kell még fejlődnie – ezen igyekszik is dolgozni. 

„Hibák esetén kemény vagyok magammal” – mondta. „Németországban a vizes pályán kicsúsztam, Bakuban elvesztettem az irányítást az autóm felett – ha hibákat vétek, akkor kritikusan reagálok.”

Több tapasztalatra van szükségem, mélyebben meg kell értenem az autó beállításával kapcsolatos dolgokat, és pontosabbnak kell lennem abban, hogy hogyan írom le a dolgokat a mérnököknek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!