Leclerc: Nem néz ki olyan jól a helyzetünk

Charles Leclerc, Ferrari, Monza
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője tart attól, hogy a Szingapúri Nagydíjon hátrányban lehetnek a Mercedeshez képest – ennek ellenére izgatottan várja a hétvégét.

A szezon második felét erősen kezdte a Ferrari és Leclerc: a moancói pilóta a Belga és Olasz Nagydíjat is megnyerte, ezzel pedig a bajnokság 4. helyére zárkózott fel Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Max Verstappen mögé – megelőzve csapattársát, Sebastian Vettelt. 

A spái és monzai pálya azonban a „Ferrari pályája” volt, számítani lehetett rá, hogy az olaszok erősek lesznek ezeken a helyszíneken a hosszú egyenesek miatt – Szingapúrral azonban már meggyűlhet a bajuk. 

„Két pozitív versenyhétvégénk volt Belgiumban és Olaszországban, de most Szingapúrral egy olyan pálya jön, ahol papíron nem néz ki olyan jól a helyzetünk, mert teljesen más karakterisztikája van, és sok kanyar van rajta” – nyilatkozta Leclerc a hétvégi nagydíj előtt. 

„Lehet, hogy nehéz hétvégénk lesz, ennek ellenére mindent beleadunk majd. Szingapúr a legnehezebb verseny, ami a fizikai megterhelést illeti, egyszerűen azért, mert magas a hőmérséklet és a páratartalom.”

„Ez mindig egy egészen különleges helyszín, mert éjszaka versenyzünk. Nagyon szeretek éjjel versenyezni, és valahogy minden sokkal gyorsabbnak tűnik, mint nappali fénynél. Ez egy különleges hétvége, várom már.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!