Leclerc: Nem néz ki olyan jól a helyzetünk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem néz ki olyan jól a helyzetünk

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője tart attól, hogy a Szingapúri Nagydíjon hátrányban lehetnek a Mercedeshez képest – ennek ellenére izgatottan várja a hétvégét.
Charles Leclerc, Ferrari, Monza

A szezon második felét erősen kezdte a Ferrari és Leclerc: a moancói pilóta a Belga és Olasz Nagydíjat is megnyerte, ezzel pedig a bajnokság 4. helyére zárkózott fel Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Max Verstappen mögé – megelőzve csapattársát, Sebastian Vettelt. 

A spái és monzai pálya azonban a „Ferrari pályája” volt, számítani lehetett rá, hogy az olaszok erősek lesznek ezeken a helyszíneken a hosszú egyenesek miatt – Szingapúrral azonban már meggyűlhet a bajuk. 

„Két pozitív versenyhétvégénk volt Belgiumban és Olaszországban, de most Szingapúrral egy olyan pálya jön, ahol papíron nem néz ki olyan jól a helyzetünk, mert teljesen más karakterisztikája van, és sok kanyar van rajta” – nyilatkozta Leclerc a hétvégi nagydíj előtt. 

„Lehet, hogy nehéz hétvégénk lesz, ennek ellenére mindent beleadunk majd. Szingapúr a legnehezebb verseny, ami a fizikai megterhelést illeti, egyszerűen azért, mert magas a hőmérséklet és a páratartalom.”

„Ez mindig egy egészen különleges helyszín, mert éjszaka versenyzünk. Nagyon szeretek éjjel versenyezni, és valahogy minden sokkal gyorsabbnak tűnik, mint nappali fénynél. Ez egy különleges hétvége, várom már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!