Leclerc: Nem tudom, mit mondhatnék

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője technikai probléma miatt veszítette el a vezető helyet a Bahreini Nagydíjon, azonban rendkívül higgadtan kezelte a helyzetet.

Fantasztikus versenyzést bemutatva élete első győzelme felé haladt Charles Leclerc, amikor a technika ördöge közbeszólt, és a Ferrari hirtelen lelassult: a monacói pilótát mindkét Mercedes megelőzte, és csak a verseny végi biztonsági autó mentette meg őt attól, hogy lecsússzon a dobogóról. 

A Ferrari fiatalja szombaton megszerezte a pole-t, és ugyan a rajtot követően visszaesett a 3. helyre, a pályán visszaverekedte magát az élre – ezt követően pedig magabiztos versenyzéssel nagy előnyt autózott ki riválisaival szemben, ám 10 körrel a futam vége előtt jelentkeztek a problémák.

„Nem tudom, mit mondhatnék” – nyilatkozta elkeseredetten Leclerc. „Ez megtörténhet a motorsportban. Ez egyszerűen nem a mi napunk volt. De büszkének kell lennünk arra a teljesítményre, amit a hétvége során mutattunk.”

„Nem gondoltam a győzelemre. A feladatomra koncentráltam. Aztán sajnos jött a motorprobléma.Nem a győzelemre, a második vagy harmadik helyre gondolok, hanem mindig arra figyelek, hogy a lehetőségeinkből kihozzuk a maximumot. Azt hiszem, hangsúlyozhatom, hogy ma ez nem sikerült. Ma nyernünk kellett volna, ez volt a valódi célunk.”

A problémák ellenére Leclerc megpróbál pozitívan gondolkodni, hiszen úgy érzi, a Ferrari jó úton halad. 

„A pozitívum, hogy egy nehéz hétvége után Ausztráliában erősen tértünk vissza. Eljön még a mi időnk.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek