Leclerc: Nem volt még ilyen nehéz edzésem idén - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem volt még ilyen nehéz edzésem idén

HIRDETÉS
Nehezen indult a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc számára.
Charles Leclerc Ferrari

A monacói versenyző a két Mercedes mögött a 3. leggyorsabb volt pénteken, a nyitóedzésen viszont 2 másodperccel elmaradt Valtteri Bottastól.

Leclerc az edzésnap végén elárulta, a mai első szabadedzés a legnehezebb volt idén, de aztán délutánra sikerült fejlődniük.

„A napunk valójában elég rosszul indult. Ez volt az egyik legnehezebb szabadedzés az évben az egyensúlyt tekintve, és összességében egy nagyon kusza tréning volt” – mondta a fiatal monacói.

„De a két edzés között jól mentek a dolgok, a második gyakorlásra sikerült sokat javítani a teljesítményen. A második edzés tehát már nagyon pozitív volt – eltekintve a lágy gumis versenytempótól. Itt még van hová fejlődni, és dolgoznunk is kell rajta egy kicsit.”

„A kemény abroncsokon viszont a versenytempó jó volt, ez pedig mindenképpen remek hír.”

Leclerc egyébként a második edzésen megpördült ugyanott, ahol csapattársa, Sebastian Vettel a nyitótréningen, ő azonban a némettel ellentétben nem törte össze autóját.

„Az egész harmadik szektor igazán nehéz, mert túlmelegszenek a hátsó gumik – de főleg ebben a kanyarban [19-es]. Amint szélesen fordulsz, veszítesz egy kis tapadást, és ez egy kicsit meglepett engem” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!