Leclerc: Reméltem, hogy csodát tehetek - F1VILÁG.HU

Leclerc: Reméltem, hogy csodát tehetek

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője úgy érzi, nem kell elégedetlennek lenniük a Francia Nagydíjon megszerzett 3. hellyel, hiszen pénteken úgy tűnt, nem lesznek túl versenyképesek vasárnap.
Charles Leclerc, Ferrari, French GP, Paul Ricard

Leclerc a Mercedesek mögül, a 3. helyről kezdhette meg a Francia Nagydíjat, ezt a pozíciót tartotta is a verseny végéig, habár az utolsó körben támadni kezdte Bottast – így az ő fejében is megfordult, hogy a második pozícióra is van esélye. 

„Nem én lettem jelentősen gyorsabb, hanem Bottas lassult le” – mondta az esetről Leclerc. „Fel tudtam zárkózni, mert Valtteri a virtuális biztonsági autós periódus után küszködött, hogy működésre bírja a gumijait. Nekem ez jobban sikerült. Ezért jött össze az előreugrás.”

„A kockás zászlóig eszemben volt, hogy lehet, hogy sikerül egy kis csodát mutatnom. Tényleg mindent kihoztam az autóból és magamból. Sajnos ez nem volt elég.”

A kérdésre, változott-e volna a helyzet, ha a futam 54 körös, a monacói így válaszolt: 

„Nehéz megmondani” – nevetett Leclerc. „De nagyon gyorsan felzárkóztam, és az autó is nagyszerű volt. A verseny második felében arra koncentráltam, hogy a verseny végén még egyszer támadni tudjak. Aztán megláttam az esélyt Bottas ellen, és gázt adtam.”

Leclerc elmondta, összességében jó versenyük volt, még akkor is, ha nem tudták felvenni a Mercedes tempóját, és nem tudtak küzdeni ellenük. 

„A verseny első fele rendben volt, jó érzésem volt az autóban, de a Mercedesek ellen semmit nem tehettem. A második etap a gumikezelésről szólt. Merem azt mondani, hogy jó munkát végeztem. Ezzel a harmadik hellyel nem szabad elégedetlennek lennünk, mert a pénteki hosszú etapok kevés reményt adtak arra, hogy egy jó eredményt érjünk el a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!