Leclerc: Senkit nem akarunk meggyőzni, hogy nem csalunk

GP USA F1/2019 - GIOVEDÌ 31/10/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője elmondta, semmilyen hatással nincs rá az, hogy csapatát az elmúlt időszakban azzal vádolták, szabálytalan autót építettek.

Az Amerikai Nagydíjat követően az FIA kiadott egy, az üzemanyag-átfolyásra vonatkozó technikai direktívát, és sokak szerint ez okozta azt, hogy az olaszok Austinban a korábbi versenyekkel ellentétben gyengébben szerepeltek. 

A Brazil Nagydíjat megelőzően az FIA egy újabb technikai direktívát tett közzé, amely kimondja, hogy megtiltja, hogy a hűtőrendszerből a csapatok éghető anyagokat juttassanak a motortérbe – ez pedig a Ferrarit hátráltathatja a hétvégén. 

Max Verstappen az Amerikai Nagydíjat követően úgy nyilatkozott, a Ferrari korábban „csalt” – Leclerc azonban elmondta, egyáltalán nem foglalkozik az ilyen megszólalásokkal, így semmilyen plusz motivációt nem érez amiatt, hogy bebizonyítsák az ellenkezőjét. 

„Személy szerint nincs motivációm arra, hogy meggyőzzem őket, hogy tévednek” – mondta Leclerc. 

„Mindannyian tudjuk csapaton belül, hogy mit csinálunk, tudjuk, hogy semmi nem hibádzik, és magabiztosak vagyunk azt illetően is, hogy visszatérünk a normális formánkhoz.”

„Austinban volt néhány dolog, ami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Nem volt ideális, hogy egy régi specifikációjú motort kellett beszerelni az autóba. A versenyen láttuk a helyzetet, és ezért cseréljük most le egy újabbra, még úgy is, hogy ezért 10 másodperces büntetést kapunk.”

Leclerc elmondta, a Ferrari motorja körüli találgatások egyáltalán nem nyomják rá a bélyeget az eddig elért sikereire. 

„Hogy teljesen őszinte legyek, ez az egész egyáltalán nincs a fejemben. Látom, hogy most éppen ez egy beszédtéma, de az én szempontomból egyáltalán nincs hatással rám” – mondta a monacói. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél