Leclerc: Szavakkal nem tudom kifejezni, milyen érzés! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Szavakkal nem tudom kifejezni, milyen érzés!

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Forma-1-es pályafutása legjobb időmérős szereplésén van túl az Alfa Romeo Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc. A monacói tehetség a 8. helyről rajtolhat a Francia Nagydíjon.

Leclerc már azzal hatalmas eredményt ért el, hogy a szombati időmérő edzésen beverekedte magát a Q3-ba, ahol végül a Haas versenyzőit, Kevin Magnussent, valamint a hibázó Romain Grosjeant maga mögé utasítva a 8. rajtkockát csípte el.

A 20 esztendős versenyző természetesen nagyon elégedett az eredménnyel, főleg annak fényében, hogy pénteken még rengeteget küszködött autójával a francia versenypályán.

„Ez egyszerűen hihetetlen!” – mondta Leclerc örömittasan a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Ez volt a legjobb felzárkózás, amit a Forma-1-ben egyik napról a másikra sikerült megejtenem, a pénteki napom ugyanis kész katasztrófa volt, az autó nem volt az igazi, én sem vezettem jól.”

„Szombatra teljesen megváltoztattuk az autó beállításait, és sokkal jobban is éreztem magam benne.”

„Szavakkal nem igazán tudom leírni, milyen érzés ez most. Amióta továbbjutottam a Q3-ba, csak vigyorogni tudok, én és a csapat is büszkék lehetünk arra, amit elértünk ma.”

Leclercet természetesen megkérdezték arról is, hogyan sikerült felállni a padlóról a pénteki küszködés után. A Sauber versenyzője azt mondta, a mérnökökkel közösen mindent megtettek azért, hogy rájöjjenek, mi volt a legfőbb gond, és végül megejtették a szükséges változtatásokat.

„Pénteken nagyon későig együtt dolgoztam a mérnökeimmel, hogy kiderítsük, mi volt a probléma, és azt gondolom, nagyon jól dolgoztunk, mert pontosan meg tudtuk határozni, hogy mi volt a gond.”

Hirdetés

Leclerc a Pirelli ultralágy abroncsaival vett részt az időmérő második szakaszában, így ezekkel az abroncsokkal kell majd startolnia. A monacói tudja, nehéz dolga lesz, ám bízik a pontszerzésben.

„Nagyon nehéz verseny vár ránk, mert a szabályok szerint azokkal a gumikkal kell rajtolnunk, amelyekkel a Q2-ben szerepeltünk, ez pedig a lágyabb vegyület. Ez nem túl jó hír számunkra, úgyhogy nehéz lesz. De megpróbálom a legtöbbet kihozni a lehetőségeimből, igyekszem szerezni néhány pontot.”

Leclerc egyébként idén eddig 10 pontot gyűjtött, és a legfrissebb hírek szerint a Ferrari már döntött arról, hogy ő lesz az, aki átveheti Kimi Räikkönen helyét 2019-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!