Leclerc: Szinte tökéletes verseny volt!

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Újabb pontokat szerzett a Forma-1-ben az Alfa Romeo Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc. A monacói azt mondja, szinte tökéletes versenye volt Szingapúrban.

Pedig a hétvége nem indult simán számára, az első szabadedzés utolsó perceiben az autóját is összetörte, ennek ellenére sikerült meglehetősen jól szerepelnie az időmérőn, a versenyen pedig újra a top 10-ben zárt, 9. lett.

A jövőre már a Ferrari színeiben versenyző Leclerc azt mondja, nincs oka panaszra, autója ugyanis tökéletesen működött az éjszakai futamon.

„Micsoda verseny – nagyon közel volt a tökéleteshez!” – mondta elégedetten az ifjú versenyző. „Erős köridőket futottunk, az autó egyensúlya a rajttól a leintésig remek volt.”

„Remek felzárkózást produkáltunk a hétvége során azok után, hogy a pénteki tempónk nem volt az igazi. A stratégiának hála sikerült felküzdenünk magunkat a középmezőny elejébe, és újra pontszerző helyen zártunk. Jó érzés elérni ezt az elmúlt pár hétvége után, örülök, hogy megmutattuk, mire vagyunk képesek. Várom már a következőt!”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek