Leclerc úgy érzi, lekerült némi teher a válláról - F1VILÁG.HU

Leclerc úgy érzi, lekerült némi teher a válláról

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc úgy érzi, lekerült némi teher a válláról azok után, hogy a múlt hétvégi Belga Nagydíjon megszerezte első futamgyőzelmét.
GP ITALIA  F1/2019 -  GIOVEDI 05/09/2019
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a pole pozícióból rajtolva győzött Spában, a Ferrari pedig nagy reményekkel utazott hazai versenyére, Olaszországba, a monzai versenypálya ugyanis szintén kedvezhet a csapat autóinak.

Leclerc a csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre reflektált az elmúlt hétvége történéseire – nemcsak győzelmére, hanem barátja, Anthoine Hubert halálára is.

„Nagyon kemény hétvége volt a belgiumi különféle okok miatt – nyilván főleg amiatt, ami szombaton történt, de azért is, mert tudtuk, hogy a teljesítményünk miatt nehéz verseny vár ránk, a Mercedes versenytempója ugyanis nagyon-nagyon erős volt” – mondta a fiatal monacói.

„Végül aztán sikerült mindent jól összerakni. Azt gondolom, nagyszerű csapatmunka volt köztem és Seb között, aki jól végezte a feladatot azzal, hogy maga mögött tartotta Lewist néhány körig, ami igazán jól jött nekem a verseny vége felé.”

Leclerc azt mondja, boldog és büszke, hogy győzött a Ferrari színeiben.

„Visszatekintve nyilván nagyon örülök, hogy megvan az első győzelem. Mindig nehéz megtenni az első lépést, de amint sikerül, lekerül egyfajta teher az ember válláról, és nagyon büszke vagyok erre a győzelemre.”

„Nem igazán tudtam sokat gondolkodni rajta, hiszen négy nappal később már itt vagyunk Olaszországban, és teljes mértékben arra a feladatra kell koncentrálnunk, amit el kell végeznünk.”

Leclerc már a spái verseny után is úgy nyilatkozott, a verseny során nem sokat beszélt mérnökével, csütörtökön pedig elárulta, a Ferrarinál azt hitték, valami baj van a rádióval.

„Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, miért nem beszéltem a rádión. De a mérnökök azt hitték, valami baj van a rádióval, mert meg sem nyikkantam! Igazából nem volt mit mondanom. Ők adták nekem a szükséges információkat, ennyi. A feladatomra koncentráltam.”

Hirdetés

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!