Leclerc úgy érzi, „nem fair”, amit a Ferrari csinált

GP ITALIA  F1/2019 -  GIOVEDI 05/09/2019
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
Nehezen emésztette meg a Ferrari taktikai döntését Szingapúrban az olasz istálló ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói tehetség azok után, hogy Belgiumban és Olaszországban is győzni tudott, megszerezte a rajtelsőséget a Szingapúri Nagydíjon, a futam első felében pedig abszolút kontroll alatt tartotta a versenyt.

A 3. helyen autózó Sebastian Vettellel viszont elkezdett taktikázni a Ferrari: a német az élmezőny tagjai közül elsőként hajtott a bokszba, végül Lewis Hamiltont, illetve csapattársát is maga mögé utasította, majd megnyerte a versenyt.

Az első biztonsági autós periódus során Leclerc a csapatrádión keresztül fejezte ki nemtetszését a taktikával kapcsolatban.

„Leszegem a fejem, és így is lesz a leintésig. Csak tudatni akarom veletek, hogy mit gondolok erről” – mondta a monacói.

„Hogy teljesen őszinte legyek, nem igazán értem Vettel elévágását. De majd a futam után megbeszéljük.”

Később, a második biztonsági autós periódus során aztán Leclercnek mondták, vigyázzon az erőforrására a futam hajrájában.

„Igen. Nem fogok semmi hülyeséget csinálni” – válaszolt a 21 esztendős versenyző. „Nem ez a célom. Én is kettős győzelmet akarok, csak azt gondolom, ez nem fair. De nem fogok hülyeséget csinálni.”

A verseny után Leclerc azt mondta, beszélni fog csapatával a történtekről.

„Nyilván nehéz így elveszíteni egy győzelmet, de alapvetően ez egy kettős győzelem a csapat számára, aminek nagyon örülök” – fogalmazott.

„Ez az első kettős győzelmünk idén, és az összes srác megérdemli. Amikor megérkeztünk ide, a dobogóban reménykedtünk, és egy kettős győzelemmel távozunk – szóval boldog vagyok.”

„Ami viszont engem illet, csalódott is, de mindenki más az lenne. Néha így megy ez, de megerősödve fogok visszatérni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!