Leclerc: Úgy tűnik, működnek a fejlesztések - F1VILÁG.HU

Leclerc: Úgy tűnik, működnek a fejlesztések

HIRDETÉS
A Ferrari színeiben idei ötödik rajtelsőségét szerző Charles Leclerc elismerte, nagyon meglepődött azon, hogy ilyen jó teljesítményt tudott nyújtani a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén.
Charles Leclerc Ferrari

A monacói versenyző remek teljesítményt nyújtva utasította maga mögé a mezőnyt a kvalifikáción, így a legjobb helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását a vasárnapi versenyen.

Leclerc mellől Lewis Hamilton rajtol, míg a 3. helyet a másik Ferrarival Sebastian Vettel szerezte meg.

A 21 esztendős tehetség az időmérőt követően elárulta, a pénteki edzések után számított a fejlődésre, arra viszont nem, hogy harcban lehetnek a pole-ért.

„Nagyon meglepett, mert bár tudtuk, hogy jobbak lehetünk, mint pénteken, nem számítottunk arra, hogy harcba szállhatunk a Mercedes, vagy a Red Bull ellen” – mondta az ifjú monacói a kvalifikáció után.

„Szóval elég nagy meglepetés ez az egész csapatnak – de csak azt bizonyítja, hogy milyen remek munkát végeztek a gyárban. Nekik is köszönhető az, hogy meglett a pole.”

Leclerc annak ellenére lett a leggyorsabb az időmérőn, hogy gyorskörében többször is hibázott, és kis híján a falnak csapta autóját.

„Az ember valahányszor elveszíti az irányítást az autó felett, nem tudja, hogy hogyan, csak ösztönösen megfogja” – mondta a Ferrari versenyzője. „Elég komoly pillanataim voltak a 3-as és a 11-es kanyarok kijáratán. Ami azt illeti, eléggé meglepett, hogy nem veszítettem olyan sok időt. De utána minden simán ment, mindent beleadtam. Szóval elég intenzívnek éltem meg az autóban, de nagyon boldog vagyok.”

A Ferrari a szezon eleje óta azon fáradozik, hogy valahogy növelje versenyautójának leszorítóerejét, ennek érdekében pedig Szingapúrba is számos újítással érkeztek.

Leclerc azt mondja, úgy tűnik, beváltak a fejlesztések.

Hirdetés

„Elég nehéz összehasonlítani, de úgy tűnik, jól működnek. És szerintem az adatokat tekintve pénteken is működött a dolog a mérnökök szerint. A magyarországi hétvége óta az autót is jobban megértettük, tudjuk, milyen egyensúlyra van szükség a legjobb teljesítményhez, és ez szerintem most a pályán is megmutatkozott.”

Arra a kérdére, hogy mikor érezte úgy, hogy esélye lehet a pole-ra, Leclerc így felelt: „Már a harmadik edzésen is láttam, hogy fejlődik az autó, de arra számítottam, hogy a Mercedes… Nos, a Mercedesnek és a Red Bullnak nem voltak tiszta etapjaik az utolsó edzésen. Nem igazán tudtuk, mit gondoljunk, de szerintem a Q1-től kezdve, illetve a Q1 során már éreztem, hogy lehet esélyünk a pole-ra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!