Leclerc: Ugyanezeken az utcákon buszoztam iskolába

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője lelkesen várja hazai F1-es versenyét, és szívesen idézi fel azokat az időket, amikor az ablakból nézte a Monacói Nagydíjat.

Számos versenyző lakik monacóban, azonban Leclerc az, aki valóban hazai nagydíjának tekintheti Monte-Carlót. A Ferrari fiatal versenyzőjében tisztán él a kép az első futamáról, amikor még csak álmodozott arról, hogy egyszer ő is F1-es pilóta legyen. 

„Az első emlékem a nagydíjról, amikor 4 éves voltam, vagy valahogy így” – mesélte a 21 éves pilóta. „Mindig a fejemben van a kép: egy barátom lakásában voltunk az első kanyarnál, kisautókkal játszottunk, és közben néztük a versenyt. Michael volt a Ferrarinál – nyilván a piros autókat jobban figyeltük, mint a többit.”

„Csak élveztük, és arról álmodtam, hogy egyszer majd én is ott legyek. Ahogy mondtam, remek érzés itthon lenni.” 

Leclercet arról is kérdezték, a Ferrari ismert versenyzőjeként mennyire tud nyugodtan végigsétálni monacói utcáin egy „szürke hétköznapon”. 

„Őszintén szólva úgy gondolom, vannak nálam híresebb versenyzők Monacóban. Én itt születtem, szóval ez egy kicsit más. Itt az emberek hozzászoktak, szóval év közben nem állítanak meg a városban” – válaszolta. 

„Ha eljön a nagydíj ideje, akkor kicsit nehéz körbemenni a városban, mert képet szeretnének készíteni, stb. De évközben nincs ezzel gond. Nagyon jó, hogy itthon is van versenyünk.”

„Ez az a város, ahol felnőttem, és megtiszteltetés számomra, hogy ezeken az utcákon versenyezhetek. Elég furcsa, mert ezek ugyanazok az utcák, ahol az iskolába buszoztam, amikor 5-6 éves voltam. Hogy ugyanezt az utat megtehetem F1-es autóval, az nagyon különleges érzés.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!