Fotó: Alfa Romeo Sauber
Hírek

Leclerc: Van esélyünk egy remek eredményre!

Magabiztosan várja a Japán Nagydíj vasárnapi futamát az Alfa Romeo Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc – a monacói versenyző szerint esélyük lehet egy jó eredményre.

A 2019-ben már a Ferrari színeiben versenyző Leclerc a 11. rajtkockát szerezte meg az időmérő edzésen, Esteban Ocon rajtbüntetése miatt azonban előreléphet egy pozíciót, így a 10. helyről várhatja a piros lámpák kialvását Szuzukában.

A Sauber versenyzője az időmérő után elismerte, elkövetett egy hibát, ami miatt nem jutott be a Q3-ba, de nem csalódott, mert látja a potenciált az autóban, ráadásul csapatával közösen kiválaszthatják, hogy milyen gumikkal rajtolnak vasárnap.

„Összességében pozitív nap volt, és látjuk, hogy megvan a potenciál ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk a versenyen” – nyilatkozta a monacói versenyző.

„A tempónk megvolt az időmérőn, és kár, hogy nem jutottunk be a Q3-ba. A Q2-ben elkövettem egy kis hibát az első körömben, és aztán nem tudtam javítani rajta, mert újra elkezdett esni.”

„Így viszont meglesz az az előnyünk, hogy olyan gumikon rajtolhatunk, amilyeneket mi választunk. Alig várom már, hogy újra a pályán legyek.”

Szólj hozzá!