Leclerc: Van esélyünk egy remek eredményre!

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
Magabiztosan várja a Japán Nagydíj vasárnapi futamát az Alfa Romeo Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc – a monacói versenyző szerint esélyük lehet egy jó eredményre.

Magabiztosan várja a Japán Nagydíj vasárnapi futamát az Alfa Romeo Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc – a monacói versenyző szerint esélyük lehet egy jó eredményre.

A 2019-ben már a Ferrari színeiben versenyző Leclerc a 11. rajtkockát szerezte meg az időmérő edzésen, Esteban Ocon rajtbüntetése miatt azonban előreléphet egy pozíciót, így a 10. helyről várhatja a piros lámpák kialvását Szuzukában.

A Sauber versenyzője az időmérő után elismerte, elkövetett egy hibát, ami miatt nem jutott be a Q3-ba, de nem csalódott, mert látja a potenciált az autóban, ráadásul csapatával közösen kiválaszthatják, hogy milyen gumikkal rajtolnak vasárnap.

„Összességében pozitív nap volt, és látjuk, hogy megvan a potenciál ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk a versenyen” – nyilatkozta a monacói versenyző.

„A tempónk megvolt az időmérőn, és kár, hogy nem jutottunk be a Q3-ba. A Q2-ben elkövettem egy kis hibát az első körömben, és aztán nem tudtam javítani rajta, mert újra elkezdett esni.”

„Így viszont meglesz az az előnyünk, hogy olyan gumikon rajtolhatunk, amilyeneket mi választunk. Alig várom már, hogy újra a pályán legyek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek