Leclercet méltatja Vettel és Hamilton - F1VILÁG.HU

Leclercet méltatja Vettel és Hamilton

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérő edzésén remeklő Charles Leclercet méltatta a száguldó cirkusz két négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton.

Az újonc versenyző idén először jutott be a kvalifikáció harmadik szakaszába [Q3], ahol végül a 8. rajtkockát szerezte meg Le Castellet-ben.

Leclerc már jó néhány versenyhétvége óta pazar formát mutat, a Ferrari pedig a hírek szerint nemrég eldöntötte, ő lesz az, aki 2019-ben átveszi Kimi Räikkönen helyét.

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton már korábban is méltatták az ifjú tehetséget, a Francia Nagydíj időmérője után pedig ismét dicsérték a 20 esztendős versenyzőt.

„Nagyon-nagyon lenyűgöző” – mondta a rajtelsőséget megszerző Lewis Hamilton.

„Nagy rajta a nyomás, hiszen itt van Dél-Franciaországban, szóval nagyon-nagyon jó teljesítmény ez a részéről. Örülök neki, főleg azért, mert egy ilyen autóval tudott kiváló munkát végezni. Ez vélhetően több annál, mint amit az ember remélhet egy kiváló versenyzőtől.”

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel – aki jó eséllyel Leclerc csapattársa lesz a jövőben – hozzátette: „Láttam a kivetítőn, hogy Fred [Vasseur – a Sauber csapatfőnöke] ünnepelt, szóval tudtam, hogy egyik versenyzőjük jól szerepelt a Q2-ben.”

„A 8. hely lenyűgöző eredmény, nagy utat tettek meg ezzel az autóval. Ő pedig kiváló munkát végez. Nagyszerű számára és a Sauber számára is, hogy ott lehet a top 10-ben, és esélye van a pontszerzésre.”

Leclerc rögtön az időmérő után azt mondta, „hihetetlen” számára az eredmény, érzéseit pedig „nehéz szavakba önteni”.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!