Leclercet ünnepelte a Ferrari, de valaki hiányzott - F1VILÁG.HU

Leclercet ünnepelte a Ferrari, de valaki hiányzott

HIRDETÉS
Nagy ünnepséget tartott maranellói főhadiszállásán a Ferrari Forma-1-es csapata szerdán – volt is okuk rá, Charles Leclerc ugyanis Belgiumban és Olaszországban is győzött.
Ferrari celebration Charles Leclerc's first wins with Mattia Binotto

A Ferrari gyárában valamennyi dolgozó összegyűlt szerda délután, ahol a csapatfőnök Mattia Binotto rövid beszédet tartott – csupán egyvalaki hiányzott: Sebastian Vettel, aki telefonon jelentkezett be, és gratulált a csapatnak.

Binotto a megjelent dolgozók előtt persze neki, és a csapat összes tagjának köszönetet mondott.

„Belgiumban és Olaszországban az egész csapat erőfeszítései miatt győztünk” – fogalmazott a szakember.

„Az alacsony leszorítóerejű csomagot a várt eredményeket hozta, és a motor már Belgiumban is jól teljesített. A 3. specifikáció pedig, amit Olaszországban vetettünk be, elég jó volt ahhoz, hogy visszaverjük ellenfeleink támadásait, habár azok használták a DRS-t.”

„Az aerodinamika és a motor mellett a stratégiák és a kerékcserék is tökéletes voltak, és ezeknek köszönhetően a Scuderia Ferrari végre megszerezte első győzelmét a szezonban, miután párszor már kicsúszott a kezeink közül a korábbi versenyeken.”

„Spa-Francorchamps-ban Sebastian is kulcsszerepet játszot abban, hogy hosszásegítsen bennünket céljaink eléréséhez.”

Persze Leclerc is intézett néhány kedves szót az istálló tagjaihoz, miközben mindenki egy pohár pezsgővel ünnepelte a fiatal tehetség első – no meg persze második – F1-es győzelmét.

„Azt hiszem, nyolc felejthetetlen napon vagyunk túl” – mondta boldogan a 21 esztendős versenyző.

„Hihetetlen, hogy első ferraris szezononban kétszer is nyertem, és ez főleg nektek köszönhető. Főleg azok után, hogy a szezon első fele nagyon a várakozásokon alul alakult.”

Hirdetés

„A monzai hét fantasztikus volt, Sebet és engem feltüzelt a tifosi üdvözlése Milánóban, és még jobban motivált minket arra, hogy jól szerepeljünk Monzában. Amikor az autóban harcoltam, éreztem a közönség támogatását, amikor pedig átszeltem a célvonalat, nagyon felszabadultnak éreztem magam. Hálás vagyok mindannyiótoknak!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!