Leclercnek nincs gondja a Ferrarival, ellentétben Vettellel - F1VILÁG.HU

Leclercnek nincs gondja a Ferrarival, ellentétben Vettellel

HIRDETÉS
Miközben a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel továbbra sem csiszolódott össze teljesen a Ferrari 2019-es versenyautójával, Charles Leclerc azt mondja, neki nem igazán vannak problémáik csapata idei modelljével.
Fotó: Scuderia Ferrari

A monacói versenyző Bakuban is remek tempót diktált: pénteken, illetve a szombati szabadedzésen is a leggyorsabb volt, az időmérőn pedig jó eséllyel pályázott a pole-ra, ám hibázott, és a Q2-ben a falnak csapta autóját.

Ezzel a Ferrari gyakorlatilag győzelmi esélyeit is elveszítette, Sebastian Vettel ugyanis nem tudta megszorongatni a Mercedeseket sem az időmérőn, sem pedig a versenyen.

Leclerc a 8. helyről indult az Azeri Nagydíjon, és végül csak az 5. helyen ért célba. A monacói természetesen sajnálja, ami hétvégén történt, de igyekszik a pozitívumokra koncentrálni.

„Azt gondolom, az autóban határozottan megvolt a potenciál ahhoz, hogy megszerezzük a rajtelsőséget, de minden esélyünket eldobtuk azzal, hogy falnak csaptam az autót az időmérőn” – mondta a fiatal versenyző.

„Az én hibám volt, vállalom érte a felelősséget. A versenyen pedig ez volt a legtöbb, amit elérhettünk. Egy kicsit kiábrándító…”

„Másfelől viszont szerintem vannak pozitívumok, amiket magunkkal vihetünk a hétvégéről. Az időmérős tempónk határozottan jobb volt, mint Kínában, és a versenytempónk is nagyon közel volt a Mercedeséhez.”

„Most pedig előre tekintünk, és meggyőződésem, hogy Barcelonában még erősebbek leszünk.”

Leclerc azt mondta, a vasárnapi verseny előtt már nem gondolt az időmérőn történtekre – igyekezett túllépni azokon.

„Egyszerűen magam mögött hagytam. Nyilván nehéz az ilyen, viszont szerintem nem jó dolog az egy nappal korábbi negatívumokra összpontosítani. Sokkal inkább a pozitívumokat kell szem előtt tartani, én pedig ezt tettem.”

Hirdetés

„Megpróbáltam a lehető legjobban a versenyre fókuszálni. A szombaton történteken sajnos nem tudtam változtatni, ez van. Igyekeztem a versenyre koncentrálni, és a lehető legjobb munkát végezni.”

Miközben csapattársa, Sebastian Vettel szemmel láthatóan még nem csiszolódott össze a Ferrari idei autójával, Leclerc esetében nem ez a helyzet.

„Nem. Jelenleg én nem vagyok elégedetlen az autóval” – fogalmazott a monacói versenyző.

„Azt gondolom, a versenytempón talán egy kicsit dolgoznunk kell. De az időmérőn az autó fantasztikus volt. A versenyen több egyensúllyal kapcsolatos problémánk volt, de ezek apró kérdések. Meggyőződésem, hogyha dolgozunk ezeken, akkor felül tudunk kerekedni rajtuk.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva Bakuban azt mondta, bár javult az autó az első verseny óta, még van tennivalójuk.

„Nos, úgy gondolom, hogy már jobban értjük, hogy miben vagyunk gyengébbek a Mercedeshez képest” – mondta kérdésünkre a négyszeres világbajnok.

„Nyilvánvalóan az elmúlt pár verseny nehezen alakult számunkra, a pályák nagyon különbözőek voltak, akárcsak a körülmények. Viszont azt hiszem, kezd kirajzolódni egyfajta minta.”

„Véleményem szerint már sokkal jobb helyzetben vagyunk – figyelembe véve azt is, hogy az itteni kanyarok elég kis tempójúak. Úgy gondolom, hogy sokkal versenyképesek vagyunk, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk – hiszen akkor az eredmények is mások lennének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!