Lehet, hogy finomítani kell az új rajtszabályokon - F1VILÁG.HU

Lehet, hogy finomítani kell az új rajtszabályokon

HIRDETÉS

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint nem kizárt, hogy a Belga Nagydíjon életbe lépő új rajtszabályokon a jövőben változtatni kell majd.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint nem kizárt, hogy a Belga Nagydíjon életbe lépő új rajtszabályokon a jövőben változtatni kell majd.

Hétvégén, Belgiumban a hosszú nyári szünet után ismét felbőgnek majd a Forma-1-es motorok, ráadásul a csapatok és a versenyzők is ismeretlen tényezőkkel kell, hogy szembenézzenek majd Spa-Francorchampsban, a vasárnapi futamon ugyanis a pilótákat már nem lehet segíteni a rajtprocedúrák során.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton korábban azt mondta, véleménye szerint a szabálymódosítás miatt jóval kiszámíthatatlanabbak lesznek a rajtok, Valtteri Bottas azonban az F1Világ.hu-nak úgy nyilatkozott, attól nem kell tartani, hogy lefulladnak majd az autók a rajtrácson.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint azonban oda kell figyelniük a sportág irányítóinak, ha ugyanis túlzottan drámai lesz a változás, finomítani kell az új rendeleteken.

„Azt gondolom, hogy amit Lewis mondott, az igaz. Sokkal változatosabbá és kiszámíthatatlanabbá akartuk tenni a rajtokat, azt szerettük volna, ha nagyobb felelősség hárul a versenyzőkre, és ne a garázsból távirányítsuk őket” – mondta a szakember.

„De hogy több drámát kínál-e majd, mint amire számítunk? Ha így lesz, akkor finomítani kell a dolgokon. Azt senki sem szeretné, hogy teljesen kiszámíthatatlanok legyenek a startok, hiszen az teljesen értelmetlenné tenné az időmérőket.”

„Szóval egy tanulási folyamat vár ránk, de a Forma-1, az FIA és a résztulajdonosok már a múltban is bizonyították, hogy nagyon rugalmasak tudnak lenni, amikor alkalmazkodni kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!