Verstappen vs. Ocon

„Lehet, hogy Schumacher előáll majd, ha teljesen felépült!”

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Még Mick Schumacher legközelebbi barátai sem tudnak semmit édesapja, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher állapotáról.

Még Mick Schumacher legközelebbi barátai sem tudnak semmit édesapja, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher állapotáról.

Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, hónapokig kómában feküdt, ám mióta felébresztették a mélyaltatásból, állapotáról gyakorlatilag semmit sem tudni.

A legendás versenyző fia, Mick eközben jó úton halad a Forma-1 felé: idén megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, jövőre pedig jó eséllyel már a Forma-2-ben állhat rajthoz.

A német tehetséggel baráti kapcsolatban álló fiatal versenyző, Nicklas Nielsen a minap elárulta, rendkívül nagyra értékeli Mick Schumacher tehetségét és személyiségét.

„Nagyon jól ismerem őt, még a magánéletben is” – mondta a fiatal pilóta.

„Nagyon csendes és nyugodt srác. Kedves és nyitott, szívesen beszélget mindenkivel. Cseppet sem hasonlít Max Verstappenre, akit semmi és senki nem érdekel, csak győzni akar. Mick kiváló neveltetésben részesült.”

Nicklas Nielsen baráti kapcsolatot ápol Mick Schumacherrel | Fotó: Audi

Nielsen kifejtette, még balesete előtt ismerte meg Mick édesapját, Michael Schumachert is, akit versenyzőtársához hasonlóan „egyszerűen kedves emberként” jellemzett.

„Sokszor volt ott Mickkel a versenypályán, mindenhez nagyon profi módon álltak hozzá. Michael és Mick végigsétáltak a paddockban, jó reggelt kívántak mindenkinek, és minden reggel és este kezet ráztak mindenkivel. Nem hiszem, hogy ilyesmit például Lewis Hamilton megtesz. Egyszerűen csak kedves emberek. Mint ahogy például Sebastian Vettel is.

A hétszeres világbajnok balesete óta azonban semmit sem hallott az idősebb Schumacherről.

„Teljesen zárt a dolog, nem beszélnek róla. Egy kicsit gokartoztam Ralf Schumacherrel és a csapatával is, de senki nem beszél róla.”

„Lehet, hogy Michael a visszatérés útjára lépett, és egyszer csak előáll majd, ha teljesen felépült. De nehéz megmondani, mi történik.”

„Mick sem mondja azt, hogy szomorú az édesapja miatt, olykor csak annyit említ meg, hogy néha nehéz…”

 

Kapcsolódó cikkek

Todt: Schumacher bizonyítja, mekkora tehetség

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, bevallotta, nagyon örül annak, hogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, ám reméli, békén fogják hagyni a német versenyzőt.

Vettel: Bárcsak felhívhatnám Schumit…

Michael Schumacherről nyilatkozott ismét a Ferrari Forma-1-es csapatának német versenyzője, Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok azt mondja, bárcsak felhívhatná jó barátját.

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Friss hírek