Lehetnek gondok a Renault F1-es autójának hűtésével - F1VILÁG.HU

Lehetnek gondok a Renault F1-es autójának hűtésével

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

Komoly kihívásokkal néz szembe versenyautójának hűtése szempontjából a Renault Forma-1-es csapata, miközben igyekszik majd folyamatosan javítani az R.S.18-as modell aerodinamikai teljesítményén.

A francia istálló komoly előrelépést tett 2017-ben, idén pedig szeretne még többet javulni.

Bob Bell, az istálló technikai igazgatója elárulta, rendkívül keményen dolgoztak azért, hogy javítsanak a karosszérián, és a szigorodó motorszabályok ellenére nem kötöttek kompromisszumokat a megfelelő hűtés érdekében.

Amikor a szakembert arról kérdezték, az, hogy idén már csak 3 erőforrást lehet büntetlenül felhasználni, milyen hatással van a 2018-as autó tervezésére, így felelt: „Hatással lehet bizonyos hőmérsékleti feltételekre, melyeknek meg kell felelnünk, amikor az erőforrást integráljuk a kasztniba – de nem nagy mértékben” – mondta a szakember.

„Ha megnézik a tavalyi autót és összehasonlítják a tavalyival, láthatják, hogy még hosszabb lett, hogy így próbáljunk meg összehozni minden összetevőt. Emiatt az autó hőáramlását még nehezebb kordában tartani.”

„Rendkívül keményen dolgoztunk azért, hogy elérjük a lehető legnagyobb aerodinamikai teljesítményt, és ez azt jelenti, hogy mindent szorosan összesűrítettünk, és a hőkezelés szempontjából több fejfájást adtunk magunknak.”

A Renault az utolsó előszezoni tesztnapon váltógondokkal küszködött, így a nap nagy részét a garázsban töltötte. A rossznyelvek szerint a váltócserét nehezítette, hogy a versenyautó hátulját az idei évre nagyon szűkre szabta a csapat, a Renault azonban ezt cáfolta.

A francia istálló az idei évre a váltóstruktúrán is változtatott, hogy könnyebbé tegye az autót. A csapat technikai igazgatója, Nick Chester elárulta, a súllyal való spórolás kulcsterületnek számít autójuk fejlesztésében.

„Szeretnénk súlyt spórolni és ballasztokat elhelyezni, ezáltal csökkenteni a tömegközéppontot” – nyilatkozta a szakember.

Hirdetés

„Ez olyasvalami, amin folyamatosan dolgozunk. Persze ehhez sok kilométer szükséges. Ha sikerül könnyebbé tennünk az autót, könnyebb komponenseket hozunk, kipróbáljuk péntekenként, és aztán elkezdünk velünk versenyezni.”

„Egy új autó esetében nem egyetlen komponensről van szó, hanem egy kicsit mindenről. Az ember próbál nem túl konzervatív lenne, de aztán körülnézünk, hogy miből is lehetne elvenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!