Verstappen vs. Ocon

Lehetőséget kell adni a tüntetőknek Bahreinben

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt úgy gondolja, hogy mint minden demokratikus országban, Bahreinben is lehetőséget kell biztosítani a tüntetőknek, hogy elmondják, amit akarnak, és úgy érzi, a biztonság megfelelő a pályán és környékén.


A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt úgy gondolja, hogy mint minden demokratikus országban, Bahreinben is lehetőséget kell biztosítani a tüntetőknek, hogy elmondják, amit akarnak, és úgy érzi, a biztonság megfelelő a pályán és környékén.

„Minden demokratikus országban engedélyezett a tüntetés” – mondta. „Engedélyezett azon embereknek a tüntetés, akik el akarják mondani a véleményüket, ez így van a világ minden táján.”

„Vannak tüntetések abban az országban is, ahol élünk, és sokszor nem érezzük kényelmesen magunkat. Amit eddig láttam, hogy jó a biztonsági felügyelet az utakon. Azt gondolom, a legfontosabb az, hogy pontosak és precízek legyünk, tudjunk arról, mi is folyik itt, ahol vagyunk.”

„Tegnap, ha valaki megnézte a médiát, akkor egyesek 4000 emberről beszéltek a tüntetésen, mások 10000 főre saccolták a tömeget. Én hivatalos forrásból úgy tudom, hogy 4000 ember volt, akik elég csendesen tüntettek, és mindössze hárman sérültek meg közülük.”

„Ha valaki elmegy egy focimeccsre, és van egy tüntetés, akkor minimum három ember sérül meg. Nem akarok példákat felhozni, azonban ez Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban is megtörtént, bárhol a világon. De ez nem azt jelenti, hogy be kellene fejezni a sportot.”

„Mikor a sportról beszélsz az emberekkel, akkor nagyon boldogok és izgatottak. A pályabírók is fel vannak dobva, örülnek, hogy itt a verseny. Ez pedig egy nagyon jó üzenete a sportnak.”

Todt azt is elmondta, hogy a Forma-1 megítélése nem fog sérülni azzal, hogy egy olyan országban rendez futamot, ahol nem teljesen nyugodt a politikai helyzet.

„Sajnálom, amikről a hírek szólnak” – folytatta. „Nem vagyok biztos abban, hogy mindez, amit olvasni lehet, helytálló és fedi a valóságot arról, ami az országban zajlik.”

„Úgy érzem, hogy a Forma-1 nagyon erős. Egy nagyon erős márka, és a csapattagok, akikkel beszéltem, mind elégedettek. Azt is hallottam már, hogy hiba lett volna nem eljönni. Ez az, amit a legtöbb csapatvezető is mond.”

„Sajnos azonban nem nagyon olvashatóak ezek a nyilatkozatok a médiában. Persze tisztelem a médiát, és azt, amit írnak, de az nem az, amit én látok és amit azok az emberek mondanak, akikkel beszéltem az elmúlt napokban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Todt Schumacheréknél nézte az F1-es Brazil Nagydíjat

Néhány hete élesen bírálta a német RTL televízió Forma-1-es közvetítését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt. Most kiderült, a francia szakember Michael Schumacher birtokán nézte a Brazil Nagydíjat.

Todt: Nem kritizálnám Vettelt

Jean Todt, az FIA elnöke nem szeretné kritizálni Sebastian Vettelt, a Ferrari F1-es versenyzőjét az idén elkövetett hibái miatt.

Friss hírek