Lehullt a lepel az új Williamsről - F1VILÁG.HU

Lehullt a lepel az új Williamsről

HIRDETÉS

A Forma-1 csapatai közül utolsóként a Williams alakulata mutatta be a nagyközönségnek vadonatúj, 2013-as betontorpedóját. A gárda versenyzői idén Pastor Maldonado, valamint Valtteri Bottas lesznek.


A Forma-1 csapatai közül utolsóként a Williams alakulata mutatta be a nagyközönségnek vadonatúj, 2013-as betontorpedóját. A gárda versenyzői idén Pastor Maldonado, valamint Valtteri Bottas lesznek.

Az új FW35-ös modellről a második tesztsorozat helyszínén, Barcelonában hullt le a lepel. A grove-i gárda a téli felkészülésnek még tavalyi autójának módosított változatával vágott neki Jerezben, a következő négy napban azonban már a 2013-as konstrukció lesz szolgálatban.

Az autót a barcelonai bokszutcában mutatta be a csapat kedden reggel, közvetlenül a nyitónap kezdete előtt.

A csapat által kiadott sajtóközlemény megemlíti, az új versenygép a tavalyi modell továbbfejlesztett változata, mégis az FW35-ös mintegy 80 százaléka teljesen új. A konstrukció új váltót, hátsó felfüggesztést, oldalszekrényeket, padlólemezt és kipufogót kapott, de kacsacsőre is eltűnt az idei évre.

„Az, hogy a harmadik szezonomat kezdem meg a Williamsszel, nagyon fontos nekem és a csapatnak is” – mondta Pastor Maldonado.

„Keményen dolgoztunk az autó fejlesztésén, és azon, hogy javítsunk a teljesítményén. Tavaly nyertünk egy futamot és versenyképesek voltunk, de idén még jobban annak kell lennünk, és ez szerintem megvalósítható. A következetesség lesz a célunk, hogy csökkentsük lemaradásunkat az élcsapatokhoz képest.”

Maldonado csapattársa idén Valtteri Bottas lesz a Williamsnél. A finn tehetség első Forma-1-es idényére készül.

„Nagyszerű érzés a Williams versenyzőjének lenni” – mondta lelkesen az ifjú pilóta.

„Nagy lépés ez számomra, és alig várom már. Sokat edzettem eddig, egyeztettem mérnökeimmel és dolgoztam a szimulátorban is, szóval úgy érzem, készen állok. Tudjuk, hogy javítottunk az autón, de alig várom már, hogy lássam, a pályán is látszik-e mindez. Mozgalmas tesztprogram vár ránk, de nagyon izgatott vagyok már.”

Hirdetés

Az FW35-ös versenygépet Pastor Maldonado terelgetheti majd a mai napon, holnap pedig újonc csapattársa, Pastor Maldonado lesz szolgálatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!