Lehullt a lepel: Ilyen lesz a Haas 2019-es autója

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team
Csütörtökön egy internetes prezentáció keretében mutatta be versenyautóinak 2019-es kinézetét a Haas F1-es csapata.

Csütörtökön egy internetes prezentáció keretében mutatta be versenyautóinak 2019-es kinézetét a Haas F1-es csapata.

Az amerikai istálló negyedik szezonjára készül a Forma-1-ben: 2016-ban mutatkoztak be a sorozatban, első két évükben az összetettbeli nyolcadik, tavaly az ötödik helyen zárták a bajnokságot.

A Haas 2019-ben is változatlan felállással, a Romain Grosjean – Kevin Magnussen kettőssel vesz részt az F1-es küzdelmekben.

A Londonban megtartott bemutatón egyébként egy 2018-as autó segítségével mutatták be az új fényezést, a Haas médiaoldalára azonban ezzel egyidőben már felkerültek az első számítógépes fotók a VF-19-es kódjelű modellről, melyen már az új szabályok miatt módosult első szárnyak is megjelentek.

Az autót mindazonáltal teljes valójában csak a február 18-án kezdődő barcelonai teszten láthatja a nagyérdemű.

„Az év ezen időszaka az, amikor az ember reménykedik abban, hogy jól sikerült a tervezés, és kezdettől fogva versenyképes lesz” – mondta Gene Haas tulajdonos.

„Remélhetőleg a 2019-es új szabályok javítani fognak a versenyzés milyenségén, és több versenyen lesz nekünk is valódi lehetőségünk.”

Günther Steiner csapatfőnök hozzátette: „Fontos, hogy csapatként folytassuk a fejlődést, ebben a tekintetben az idei szezon sem lesz más.”

„2018-ban eddigi legjobb idényünket futottuk, ugyanakkor láthattuk, hogy vannak még területek, melyeken fejlődnünk kell.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rajtbüntetést kapott Grosjean

Romain Grosjean, a Haas versenyzője háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist.

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Magnussen: Működnek az új F1-es szabályok

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, működnek a 2019-es idényre bevezetett új szabályok, és a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthatunk majd a versenyeken.

Friss hírek