Verstappen vs. Ocon

Leizzadtak a Mercedesnél: Kis híján bedöglött Hamilton motorja!

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Nem sokon múlt, hogy kiessen, és ne győzzön a vasárnapi Brazil Nagydíjon a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.

Nem sokon múlt, hogy kiessen, és ne győzzön a vasárnapi Brazil Nagydíjon a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.

Az ötszörös világbajnok a pole pozícióból rajtolhatott Interlagosban, ám a futam során elveszítette a vezetést Max Verstappennel szemben.

Hamilton végül mégis nyerni tudott, miután a Red Bull versenyzőjét a lekörözött Esteban Ocon az élről ütötte ki.

Bár a Mercedes újabb győzelme viszonylag könnyednek tűnt, bőven volt feszültség a bokszutca falán – Hamiltonnak ugyanis motorproblémái voltak.

„Horribilis versenyzünk volt” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Itt vannak a garázsban a motorral dolgozó srácok, illetve azok, akik a központban figyelik az eseményeket, és amit hallottam a rádióban – mert körülbelül 10 rádiócsatornát hallgatok közben! – az egyik csatornán, hogy ’Lewis Hamilton motorhibája a küszöbön áll, a következő körben annyi neki’.”

„Feltekertem a hangerőt, mondom ’elnézést, mi van?’. Ők pedig válaszoltak, hogy ’igen, nagyon komoly gondunk van az erőforrással, a következő körben annyi neki’. Végül nem állt meg a következő körben, én pedig szóltam, hogy ’srácok, azért ha lesz egy perceket, majd szóljatok, hogy mi a fene van’. Szóval hagytam dolgozni őket.”

„Aztán jelezték, hogy ’a kipufogó kishíján felmondta a szolgálatot, és minden hőmérsékleti határértéket túlléptünk’. Kérdeztem, hogy ’mi a megoldás?’, Ők pedig elkezdték megoldani azzal, hogy letekerték az egészet. A hőmérsékletek lejjebb mentek 1000°C, majd 980°C alá, ami még mindig magas. És aztán újra emelkedtek, az pedig borzasztó volt!”

Hamilton hozzátette, „nem volt könnyű látni”, ahogy Verstappen nagy tempóval közeledik, neki azonban túlélésre kellett játszania.

„Küszködtünk. Problémánk volt a motorral” – mondta a világbajnok.

„Amikor Maxnek volt a balesete, elmentem mellette, utána pedig nem akartam újra feladni a pozíciót. Mindent megtettem, hogy tartsam az előnyömet. Az egyik legnehezebb versenyem volt hosszú ideje, de nagyon élveztem, imádom az ilyen kihívásokat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek