Leleplezték a Honda-motoros Red Bullt!

Fotó: Red Bull Racing
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 13: The Aston Martin Red Bull Racing RB15 is revealed at Silverstone Circuit on February 13, 2019 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YE5AHP4N2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Lehullt a lepel a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautójáról – az RB15-össel idén két ifjú titán, Max Verstappen és Pierre Gasly szállhat harcba.

Az energiaital-gyárosok 2018-ban a konstruktőri harmadik helyen zárták a bajnokságot, az idei év azonban a nagy váltások éve a csapat számára: a Renault erőforrásait Honda-motorokra cserélték, a távozó Daniel Ricciardo helyét pedig Pierre Gasly vette át.

Az RB15-ös kódjelű versenyautót a csapat szerdán mutatta meg a nagyközönségnek, az új autóval pedig a két versenyző jövő héten, a barcelonai kollektív teszteken meg is kezdi a munkát. Lapunk úgy tudja, a most bemutatott fényezés nem végleges, a szezonnyitóra új köntösbe bújhatnak a Red Bull autói.

Az RB15-öst már ma pályára viszi a csapat.

„Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a szezon, és lássam, miképp teljesít a csapatunk a Hondával közösen” – mondta Max Verstappen.

„Izgatott vagyok már az új idény miatt, elég hosszúra nyúlt a holtszezon! Az évad során próbálom majd a legtöbbet kihozni magamból. Azt még látnunk kell, hogy miképp teljesít a motor és a kasztni, szóval szerintem az ausztráliai versenyig nemigen lehet célokat kitűzni.”

„A Forma-1-ben nagyon sok múlik azon, hogy milyen csomagot kap az ember. Nyilván mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el, de arra kell támaszkodnod, amit kapsz.”

Fotó: Red Bull Racing

Verstappen csapattársa Pierre Gasly lesz, aki a Toro Rossótól került fel a Red Bull nagycsapatához.

„Amióta csatlakoztam a Red Bull juniorprogramjához, az volt az álmom, hogy a Red Bull F1-es csapatánál versenyezzek” – fogalmazott a francia tehetség.

„Most ez valósággá válik, tagja lehetek ennek a csapatnak, mely korábban világbajnoki címeket nyert a Forma-1-ben, és győzelmekért harcolhatott.”

„Az RB15-ös versenygép tekintetében főleg a Honda-motor újdonság, ez elég nagy változást jelent az elmúlt évekhez képest. A Honda a Toro Rossóval tavaly már együtt dolgozott, ami nagyon pozitív volt, a tapasztalatokat pedig felhasználhatja a Red Bull.”

„Az új technikai szabályok miatt főleg az első szárny lesz más. Az aerodinamikai regulák változása komoly hatással lehet a teljesítményre és a versenyzésre, de ebben nem lehetünk biztosak addig, amíg pályára nem gurulunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!