Liuzzi biztonságban érzi magát a Force Indiánál - F1VILÁG.HU

Liuzzi biztonságban érzi magát a Force Indiánál

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy hetek óta az a hír járja, miszerint elveszíti versenyzői ülését a következő idényben, Vitantonio Liuzzi legutóbbi nyilatkozatában kijelentette, hogy biztos a helye a Force Indiánál 2011-re.


Annak ellenére, hogy hetek óta az a hír járja, miszerint elveszíti versenyzői ülését a következő idényben, Vitantonio Liuzzi legutóbbi nyilatkozatában kijelentette, hogy biztos a helye a Force Indiánál 2011-re.

Bár az olasz versenyzőnek érvényes szerződése van a következő idényre, egyesek szerint az indiai alakulat vagy Paul di Restát vagy Nico Hülkenberget ülteti a helyére, miután nem úgy teljesített idén, ahogy azt várták tőle.

Liuzzi azonban az Autosprint magazinnak elmondta, hogy a csapattól egyelőre még semmi olyat nem hallott, hogy veszélyben lenne versenyzői ülése, éppen ezért nem is aggódik túlságosan a jövő évet illetően.

„Minden egyes alkalommal, mikor egy versenyző érdeklődik a Force India iránt, úgy tűnik, hogy csak én lehetek az, akinek távoznia kell” – mondta. „Azonban nem kell mindent elhinni a médiának, én abszolút higgadt és nyugodt vagyok.”

„A csapaton belül senki sem mondott semmit nekem ezzel kapcsolatban. Szerződésem van a jövő évre, és már gőzerővel készülök az új bajnokságra.”

“Biztonságban érzem magamat, nem csak a szerződésem miatt, hanem azért is, mert remek a kapcsolatom a csapattal.”

„Nincs szükségem arra, hogy beszéljek a csapattal erről. A helyzet nagyon egyszerű, a többi pedig csak spekuláció. A csapat elmondta nekem, hogy nem tudja megállítani a médiát, és már cáfolva lettek ezek a híresztelések a szuzikai sajtókonferencián.”

„Az, hogy egyelőre még nincs feltüntetve a nevem a nevezési listán, semmit sem számít, mert más, szintén szerződéssel rendelkező versenyzők neve sem szerepel azon. A dolgok teljesen tiszták köztem és a Force India között.”

Liuzzi azt is elmondta, hogy bár nem úgy sikerült számára az idei év, ahogy azt elképzelte, ha csapata mégis úgy dönt, hogy megválik tőle – amit nem is tud elképzelni – akkor az nem a pályán mutatott teljesítménye miatt lesz.

Hirdetés

„A csapat pontosan tudja, hogy mi történt, ezért sincsen semmi probléma” – magyarázta. „Ha a csapat mégis úgy döntene, hogy meneszt, akkor az nem azért lesz, mert nem volt megelégedve a pályán mutatott teljesítményemmel.”

„A csapat soha nem panaszkodott amiatt, hogy nem teljesítek jól a pályán. Ha megnézzük a szezon előtti teszteket, mikor ugyanazzal az autóval köröztünk, mindig gyorsabb, vagy legalább olyan gyors voltam, mint (Adrian) Sutil.”

„Amióta elkezdődött a szezon, és két különböző karosszériával versenyzünk, az egymáshoz viszonyított teljesítményünk megváltozott. Ez tisztán látszik a telemetriai adatokból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!