Liuzzi gőzerővel készül a visszatérésre - F1VILÁG.HU

Liuzzi gőzerővel készül a visszatérésre

HIRDETÉS

A Force India tartalékversenyzője, Vitantonio Liuzzi elmondta, sokkal nehezebb a pálya széléről szemlélni az eseményeket, mint azt korábban gondolta, így minden erejével azon van, hogy ismét versenyzői ülést szerezzen a Forma-1-ben.

A Force India tartalékversenyzője, Vitantonio Liuzzi elmondta, sokkal nehezebb a pálya széléről szemlélni az eseményeket, mint azt korábban gondolta, így minden erejével azon van, hogy ismét versenyzői ülést szerezzen a Forma-1-ben.

A 27 éves olasz versenyző egy évet a Red Bull, kettőt pedig a Toro Rosso színeiben töltött a királykategóriában, idén viszont versenyzői ülés híján a Force India tesztpilótájaként tevékenykedik, és csak remélni tudja, hogy az indiai csapat lehetőséget ad számára a bizonyításra.

“Soha nem gondoltam volna, hogy egy évet is ennyire nehéz kihagyni a Forma-1-ben” – mondta Liuzzi az Autosprint magazinnak adott interjújában. “Őszintén szólva, elég ramatyul érzem magam. Fárasztó ez a várakozás, csak nézem a versenyeket, és tudom, hogy nem ülhetek autóba.”

“Azonban a Force India lehetőséget biztosított számomra, hogy sokat tesztelhessek az idei évben, és komoly figyelmet szentel rám. Rengeteg új aerodinamikai elemet fejlesztettem közösen Giancarlóval, aki jóval tapasztaltabb, mint Adrian” – folytatta az olasz pilóta, aki reményei szerint hamarosan ismét versenyzői ülést kap a Forma-1-ben.

“A köztünk lévő egyezség értelmében még bármi megtörténhet, és jó esélyem van arra, hogy versenyzői ülést kapok a csapattól a jövőben. Jelenleg minden teljesen nyitott, nincs eldöntve a 2009-es felállás, és még semmit nem erősítettek meg.”

A szezon előtt a Force India technikai vezetője, Mike Gascoyne a következőket mondta: “Ha Giancarlo vagy Adrian motiváció hiányában szenved, akkor elég csak arra gondolniuk, ki a tesztpilótánk. Mindenképpen jól kell teljesíteniük, mert van kivel helyettesíteni őket.”

“Liuzzi nagyon gyors, tapasztalt, és versenyezni akar. Mindkét versenyzőnk számára világos, hogy ha 2009-ben is nálunk akarnak maradni, akkor teljesíteniük kell. Ha ez nem sikerül nekik, akkor már megvan, kit ültetünk a helyükre a jövő évben.”

Liuzzi azonban hozzátette, figyelme nem csak jelenlegi csapatára irányul, és ha bármilyen más lehetőség kínálkozik számára, akkor arra könyörtelenül le fog csapni.

“A döntés körülbelül augusztus közepére várható, és nem csak a Force Indiával vagyok kapcsolatban. Más helyek is felszabadulhatnak. Minden attól függ, hogy Fernando Alonso miként dönt jövőjével kapcsolatban, mert az komoly kihatással lesz a versenyzői piacra. A csapat el fog engedni, ha máshol találok magamnak versenyzői ülést” – tette hozzá Liuzzi.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!