Liuzzi Kovalainent okolja a rajtbalesetért - F1VILÁG.HU

Liuzzi Kovalainent okolja a rajtbalesetért

HIRDETÉS

Heikki Kovalainent okolja a vasárnapi Olasz Nagydíjon történt rajtbalesetért a HRT versenyzője, Vitantonio Liuzzi.


Heikki Kovalainent okolja a vasárnapi Olasz Nagydíjon történt rajtbalesetért a HRT versenyzője, Vitantonio Liuzzi.

Az olasz pilóta rögtön a start után, az első kanyar féktávjánál kényszerült a fűre, majd autója irányíthatatlanná vált, és az éppen kanyarodó Vitaly Petrov autójának csapódott. A baleset következtében ők ketten, valamint Nico Rosberg is kiállni kényszerült, míg több másik versenyautó is megsérült.

Liuzzit a versenybíróság végül a futam után megbüntette, így a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon megszerzett rajtpozíciójához képest öt hellyel hátrébbról lesz kénytelen rajtolni.

Az olasz elfogadja az ítéletet, ezzel együtt úgy érzi, Kovalainen volt a ludas az első kanyarnál történt incidensben.

„Kár érte és sajnálom Rosberget és Petrovot, de nem az én hibám volt, mert Kovalainen szorított ki a fűre” – mondta Liuzzi az Autosportnak.

„Amint a fűre kerültem, teljesen elveszítettem a kontrolt az autó felett, ezért történt minden.”

„Kovalainen jobb oldalára kerültem, utána pedig kiszorított a fűre, és ekkor én már épp a féktávon voltam. Próbáltam megállítani az autót, de nyilvánvaló, hogy ilyenkor nincs tapadás, ezért elveszítettem az uralmat az autó felett.”

„Biztos voltam abban, hogy eltalálok valakit, de nem igazán tudtam mit tenni, mert Kovalainen teljesen a fűre kényszerített. Csak utas voltam az autóban.”

„Kár érte, mert fantasztikus rajtot vettünk. Megelőztem Danielt [Ricciardo], valamint mindkét Virgint, és éppen a Lotus előzésébe kezdtem, amikor megtörtént a baleset.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!