Lotus: El kell fogadnunk, hogy Räikkönen távozik - F1VILÁG.HU

Lotus: El kell fogadnunk, hogy Räikkönen távozik

HIRDETÉS

Nem sieti el a jövő évi versenyzőkkel kapcsolatos döntést a Lotus Forma-1-es csapata – az enstone-i gárda Felipe Massával és Nico Hülkenberggel is tárgyal, és mindkettejük kapcsán vannak érvek és ellenérvek.


Nem sieti el a jövő évi versenyzőkkel kapcsolatos döntést a Lotus Forma-1-es csapata – az enstone-i gárda Felipe Massával és Nico Hülkenberggel is tárgyal, és mindkettejük kapcsán vannak érvek és ellenérvek.

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen jövőre már a Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását Fernando Alonso csapattársaként.

Eric Boullier, az istálló csapatfőnöke elárulta, szerették volna megtartani a finn versenyzőt 2014-re is, és bár csalódottak, nem haragszanak a 2007-es év legjobbjára.

„Csalódottak vagyunk. De nincs bennünk harag” – mondta a szakember a száguldó cirkusz hivatalos weboldalának, a Formula1.com-nak nyilatkozva.

„Meg kell barátkozni a tényekkel, nem élhetünk elvárások szerint. Szerettük volna megtartani Kimit, folytatni akartuk azt a remek történetet, amit elkezdünk írni az elmúlt két évben, de el kell fogadni a valóságot. Ez van.”

A szakember szerint kétségkívül nem ideális, hogy elveszítik világbajnok pilótájukat, ám véleménye szerint a Lotus képes lesz átvészelni a finn versenyző távozását.

„Az imázsunknak ártani fog az ő távozása, hiszen a Kimi – Lotus kombináció tökéletesen passzolt úgy a pályán, mint azon kívül. Kimi egy személyiség, egy karakter, van karizmája, és képes teljesíteni vasárnap délutánonként. De nem egy évre előre tervezünk – a következő öt évet tartjuk szem előtt, így az ő távozása talán kevésbé lesz meghatározó.”

„Köztudott, hogy későn fizettünk neki, emiatt pedig ideges volt. Egy csapatnak el kell döntenie, hogy költi el a rendelkezésére álló pénzt. És számunkra a beszállítóink, illetve kulcsembereink – akik fejlesztik az autót – jelentették a prioritást – és talán nem Kimi. De Kimi tavaly is hasonló helyzetben volt, és az év végére rendeztük a dolgot. És a Genii így tervezte az idei szezonra is.”

Amikor a Lotus csapatfőnökét arról kérdezték, mikor tudták meg, hogy Räikkönen a Ferrari mellet döntött, így válaszolt: „Nem sokkal a Ferrari bejelentése előtt. Nem ültünk le egy kávéra, hogy megbeszéljük…”

Hirdetés

A Lotus Felipe Massával és Nico Hülkenberggel is tárgyalásokat folytat, ők a legesélyesebbek arra, hogy átvegyék Kimi Räikkönen helyét a csapatnál.

Boullier szerint a gárdának nincs oka a sietségre, így szeretnék gondosan mérlegelni lehetőségeiket.

„Mindketten nagyon gyorsak. Felipe viszont már inkább a pályafutása végén jár, mint elején. Majdnem világbajnok lett – sőt, egy fél körig az is volt! Óriási tapasztalata van, ami nagyon értékes” – magyarázta a Lotus első embere.

„Hülkenberget pedig nagyon nagyra tartják a paddockban. A kérdés tehát az, hogy szeretnénk-e konzervatívak lenni, és egy tapasztalt versenyzővel dolgozni – főleg az új motorokat, illetve hajtásláncot szem előtt tartva –, vagy kockáztatunk-e egy fiatallal?”

„Az való igaz, hogy az ember jobban bízik egy versenyzőben, ha az már tudott futamot nyerni. És ez mindenképp Felipe mellett szól.”

„Sietségre nincs okunk. Most értékeljük a lehetőségeket. Megengedhetjük magunknak, hogy késlekedjünk egy kicsit, hiszen a mi ülésünk a legértékesebb jelenleg.”

A csapatfőnök kijelentette, nincs szükségük arra, hogy egy fizetős versenyzőt szerződtessenek.

„Az anyagiak semmiféle hatással nem lesznek a döntésre. Ereje alapján akarok versenyzőt választani, nem pedig a pénzt figyelembe véve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!