Lotus: Hamarosan eljön a mi időnk is - F1VILÁG.HU

Lotus: Hamarosan eljön a mi időnk is

HIRDETÉS

Eric Boullier egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy csapata eddig még nem ünnepelhetett győzelmet, állítása szerint ugyanis csupán idő kérdése, és valamely versenyzőjük felállhat a dobogó legfelső fokára.



A Lotus istálló csapatfőnöke, Eric Boullier egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy csapata a 2012-es szezon eddig eltelt részében még nem ünnepelhetett győzelmet, állítása szerint ugyanis csupán idő kérdése, és valamely versenyzőjük felállhat a dobogó legfelső fokára.

A Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein futott hosszú etapok alapján sokan arra tippeltek, Romain Grosjeannak és Kimi Räikkönennek jó esélye lesz arra, hogy az élen zárja a vasárnapi futamot. Ennek ellenére egyikük sem tudta felvenni a versenyt a williamses Pastor Maldonadóval, valamint Fernando Alonsóval, igaz, Räikkönen végül felállhatott a dobogóra.

A finn versenyző a futam után úgy nyilatkozott, csalódott, amiért nem sikerült nyerniük Barcelonában, Eric Boullier csapatfőnök szerint azonban a győzelem már „itt van a kanyarban.”

„Én nem osztom Räikkönen véleményét. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, de az autók tempója idén nagyon közel van egymáshoz” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Az első két garnitúra gumi nem működött, és nem volt meg az a tempó, amit vártunk. Szóval innentől kezdve nehéz lett volna nyerni. Az viszont igaz, hogyha – a verseny végén mutatott tempó alapján, amikor is felzárkóztunk az élen autózókra – lett volna még három kör, akkor talán nyerhettünk volna. De ilyen a versenyzés. Ahhoz, hogy nyerjünk folyamatosan dolgoznunk kell, és ki kell használnunk a következő kínálkozó lehetőséget.”

A Lotus autója eddig valamennyi pályán versenyképesnek bizonyult, és Boullier szerint – ha sikerül megtartani ezt a formát – hamarosan győzelemnek örülhetnek.

„Jó, ha olyan versenyzőink vannak, akik nyerni akarnak, és húzzák előre a csapatot. Úgy gondolom, ha sikerül megtartani a következetességet, akkor a győzelem hamarosan megérkezik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!