Lotus: Hiba lett volna elszalasztani a Mercedes-motort - F1VILÁG.HU

Lotus: Hiba lett volna elszalasztani a Mercedes-motort

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Gerard Lopez azt mondja, egész egyszerűen elengedhetetlen volt, hogy Mercedes-motorokra váltsanak a jövő évben, ez a feltétele ugyanis annak, hogy ismét az élmezőnyben harcoljanak.


A Lotus Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Gerard Lopez azt mondja, egész egyszerűen elengedhetetlen volt, hogy Mercedes-motorokra váltsanak a jövő évben, ez a feltétele ugyanis annak, hogy ismét az élmezőnyben harcoljanak.

Az enstone-i gárda nemrégiben jelentette be, hogy jövőre már nem a Renault erőforrásaival vág neki a bajnoki küzdelmeknek, hanem a Mercedes V6-os hibridjeit használja majd.

A Lotus lesz a Mercedes harmadik partnercsapata 2015-ben, miután a McLaren Hondára vált.

Gerard Lopez szerint a Mercedes jelenleg akkora előnyben van riválisaival, a Ferrarival és a Renault-val szemben, hogy nagy hiba lett volna lemondani a német vállalat erőforrásairól.

„Kétségtelen, hogy a Mercedesé a legjobb motor – és arra számítunk, hogy ez így is marad. Egyszerűen jobb munkát végeztek” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Mi pedig egyike vagyunk azon kevés független csapatnak, melyek hozzáférhetnek ezekhez a motorokhoz. Azt gondolom, ez egy jó döntés volt a csapat számára. Ha nem így döntünk, többen megkérdeznék, hogy miért is határoztunk így.”

„A Renault kétségkívül küszködött az idei szezonban. Nem hiszem, hogy jövőre is ennyire szenvedni fognak majd, de azt sem gondolom, hogy olyan gyorsan fel tudnak zárkózni a Mercedeshez – mi tehát abszolút a teljesítményt figyelembe véve döntöttünk.”

A Lotus jövőre már a Mercedes partnerének, a Petronasnak üzemanyagát használja majd, a többi kenőanyagot azonban továbbra is a Total szállítja majd a csapatnak – erősítette meg Nick Chester, az alakulat technikai igazgatója.

„Nagyon nehéz elkezdeni dolgozni egy motorral, amit más üzemanyaggal használunk” – mondta a szakember.

Hirdetés

„Nyilvánvalóan a Mercedes erőforrásai a Petronasszal fejlődnek majd igazán, ha tehát egy másik üzemanyagot választunk, az nem túl jó.”

„Ráadásul rengeteg munkával járna, ha a saját üzemanyagodat szeretnéd használni a tesztpadjukon, szóval több értelme van annak, ha mi is a Petronas üzemanyagát és motorolaját használjuk.”

„De remek a partnerkapcsolatunk a Total-lal, és az összes többi kenőanyagot tőlük szerezzük be. A különféle zsírok és váltóolajok tehát a Totaltól érkeznek majd, hiszen számos komponenst velük együtt fejlesztettünk ki az évek során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!