Verstappen vs. Ocon

Lotus: Hülkenberg is szerepel a listánkon

Kimi Räikkönen távozása esetén sem dőlnek össze kártyavárként a dolgok a Lotus Forma-1-es csapatánál – ezt állítja a gárda csapatfőnöke, Eric Boullier.


Kimi Räikkönen távozása esetén sem dőlnek össze kártyavárként a dolgok a Lotus Forma-1-es csapatánál – ezt állítja a gárda csapatfőnöke, Eric Boullier.

Egybehangzó sajtóhírek szerint Kimi Räikkönen szerződtetését rövidesen bejelenti a Ferrari, így a finn pilóta két év után távozik jelenlegi csapatától, a Lotustól.

Bár az enstone-i gárdánál továbbra is tartják magukat ahhoz, még nem született döntés versenyzőjük jövőjéről, a csapatnál természetesen van egy B-terv arra az esetre, ha a 2007-es év világbajnoka távozik.

A hírek szerint a finn pilóta helyére a jelenleg még a Sauber színeiben versenyző Nico Hülkenberg érkezhet.

Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke megerősítette, a 26 esztendős német szerepel a listájukon, ám tisztában vannak azzal, hogy más csapatok is érdeklődnek Hülkenberg szolgálatai iránt.

„Jó hétvégéje volt, és tudjuk, hogy Nico egy nagyon jó és gyors versenyző” – mondta a szakember az Olasz Nagydíjat követően, miután Hülkenberg ötödikként ért célba a gyengécske Sauberrel.

„Azóta ismerem őt, hogy a Forma-BMW sorozatban versenyzett. Nico a Ferrari listáján is szerepel, legalábbis amennyire én tudom.”

„Szóval mindannyiunknak vannak tervei – ha az első nem jön össze, még ott van a B-terv.”

Räikkönen távozása esetén szinte biztos, hogy a csapat megtartja 2014-re Romain Grosjeant, noha a franciának már most is remek esélyei vannak a maradásra.

„A folytonosság az mindenképp ideális volna. Räikkönen távozása megkönnyítené Romain maradását a csapatnál. Ez teljesen logikus.”

Räikkönen helyére egyébként Felipe Massa, de akár Pastor Maldonado is érkezhet majd jövőre.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek