Lotus: Kevesebb pénzzel is tartani tudjuk a lépést - F1VILÁG.HU

Lotus: Kevesebb pénzzel is tartani tudjuk a lépést

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatát tulajdonló Gerard Lopez szerint Kimi Räikkönennek nincs oka az aggodalomra, meg van ugyanis győződve arról, az enstone-i gárda képes lesz tartani a fejlesztési versenyt 2013-ban riválisaival.


A Lotus Forma-1-es csapatát tulajdonló Gerard Lopez szerint Kimi Räikkönennek nincs oka az aggodalomra, meg van ugyanis győződve arról, az enstone-i gárda képes lesz tartani a fejlesztési versenyt 2013-ban riválisaival.

Räikkönen Fernando Alonso mögött másodikként ért célba a vasárnapi Kínai Nagydíjon, így lemaradása csupán 3 pont a világbajnoki tabellát vezető Sebastian Vetteltől.

Habár a Lotus működését független tulajdonosi körből biztosítja, és nem versenyezhet a Ferrari, a Red Bull, vagy éppen a Mercedes költségvetésével, Lopez nem látja okát annak, az enstone-i központú gárda miért ne harcolhatna ezekkel az alakulatokkal.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap a Lotus tulajdonosát arról kérdezte, a csapatnak megvannak-e a szükséges forrásai és infrastruktúrája ahhoz, hogy egészen a végsőkig harcban legyen a bajnoki címért, így felelt: „Minden évben ugyanezt kérdezik tőlünk, és minden évben ugyanaz a helyzetünk a többi csapathoz képest” – mondta a szakember. „Szeretjük, ha az esélytelenebbek között tartanak minket számon, ilyenek vagyunk. A fejlesztéseket tekintve viszont soha nem voltunk hátrányban a többiekhez képest.”

„Mindig is mondtam, hogy talán másképp gazdálkodunk a pénzünkkel, emiatt pedig érdekes csapat vagyunk a bajnokságban. Mi soha nem költünk olyanra, amilyenekre a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk tudni versenyezni ellenük.”

A télen sokáig úgy tűnt, a Lotusnak sikerül megállapodnia egy névadó szponzorációról a Honeywell nevű vállalattal, a felek azonban végül nem tudtak megállapodni.

Lopez kifejtette, meggyőződése, hogy hamarosan sikerül találniuk egy megfelelő partnert.

„Volt számos névadó támogató, akikkel szövetségre léphetünk, de minden névadó szponzoráció 3-5 évre szól, és azt hiszem, csapatunk jelenlegi értékét a paddockban és a bajnokságban el kellene ismerni.”

„Szóval az ember nem ír alá bizonyos dolgokat, mert úgy gondoljuk, hogy nem szabad alulértékelni magunkat. Ez egy választás, és ha az ember meghoz egy bizonyos döntést, akkor együtt kell élnie annak következményeivel. És a következmény most az, hogy nekünk, tulajdonosoknak kell finanszírozni a csapat működésének jelentős részét.”

Hirdetés

„De ez nem jelenti azt, hogy nincs akkora költségvetésünk, sőt, valójában megnőtt mindez. Remek támogatóink vannak, és talán nem is vagyunk messze attól, hogy aláírjunk valamit, amit keresünk egy ideje. Ha ez sikerül, akkor nem kérdés, hogy meglesz az, amire vágyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!