Verstappen vs. Ocon

Lotus: Le fogunk ülni Räikkönennel és Grosjeannal

Mindenképpen leül átbeszélni az Indiában történteket Kimi Räikkönennel és Romain Grosjeannal a Lotus vezérkara.


Mindenképpen leül átbeszélni az Indiában történteket Kimi Räikkönennel és Romain Grosjeannal a Lotus vezérkara.

A két versenyző a mai futam utolsó harmadában feszült egymásnak, a küzdelemnek pedig majdnem ütközés lett a vége, noha mindketten erős pontszerző helyekért harcoltak.

Az eset során a Lotus pályaműveletekért felelős vezetője, Alan Permane durván leosztotta Räikkönent, amiért nem hagyta, hogy csapattársa megelőzze őt.

„Kimi, takarodj már a k*baszott útból!” – szólt az ukáz a finn pilóta felé.

Természetesen Räikkönent sem kellett félteni, ő is meglehetősen durva hangnemben reagált a szakember szavaira.

„Ne üvöltözz velem, a p*csába!” – kiabálta a hidegvéréről is hírhedt korábbi világbajnok.

Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke elárulta, mindenképp átbeszélik majd az esetet.

„Szabadon versenyezhetnek egymással” – mondta Eric Boullier, amikor a történtekkel kapcsolatban kérdezték Indiában.

„Való igaz, hogy valamelyest könnyebb manőverre számítottunk. Az ember soha nem túl boldog, ha azt látja, hogy az autói harcolnak egymással, és az egyik autó elhagyja a pályát, tehát meg kell bizonyosodni arról, hogy minden a csapat érdekében történik.”

„Abu Dhabiban mindkettejükkel beszélni fogok majd. Azért dolgozunk, hogy ezek a srácok teljesítsenek, de egy egész team áll mögöttük, és az embernek mindig gondolnia kell erre a csapatra.”

„Ha Kimi abroncsai nem fogynak el, akkor dobogóra állhatott volna. Hagytuk versenyezni őket, ami normális, de a gumijai elkoptak, és arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbb pontot megmentsük Kiminek.”

„Attól is féltünk, hogy Romain gumijai is elfogynak. A motorral is gondjaink voltak, le kellett tekernünk mindent, hogy megbizonyosodjunk arról, kibírja a végéig. Óriási volt a feszültség, amit nem könnyű kezelni.”

Boullier elárulta, bár megérti Räikkönen álláspontját, a finn pilótának jobban kellett volna kezelnie a helyzetet.

„Kimi egy autóversenyző. Versenyez, mint mindenki más, meg tudom érteni őt. De ha az abroncsaid elfogynak, és két másodperccel lassabb vagy, mint a csapattársad, meg kell próbálnod nem túldramatizálni a helyzetet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Friss hírek