Lotus: Maldonadóval fantasztikus együtt dolgozni - F1VILÁG.HU

Lotus: Maldonadóval fantasztikus együtt dolgozni

HIRDETÉS

Pastor Maldonado jobban megbirkózott a Lotus idei nehéz helyzetével, mint Romain Grosjean, és egyáltalán nem fair, hogy ilyen rossz képet alakítottak ki róla a Forma-1-ben – így vélekedik az enstone-i gárda pályaműveletekért felelős vezetője, Alan Permane.


Pastor Maldonado jobban megbirkózott a Lotus idei nehéz helyzetével, mint Romain Grosjean, és egyáltalán nem fair, hogy ilyen rossz képet alakítottak ki róla a Forma-1-ben – így vélekedik az enstone-i gárda pályaműveletekért felelős vezetője, Alan Permane.

Maldonado 2014-ben mindössze egy alkalommal tudott pontot szerezni, csapata, a Lotus ugyanis kiábrándítóan szerepelt az elmúlt idényben.

Permane szerint viszont a csapat hálás lehet a venezuelainak, az ugyanis derekasan állta a sarat, és még az sem kedvetlenítette el, hogy volt csapata, a Williams szárnyakat kapott idén.

„Pastorról egy borzasztóan rossz kép alakult ki, és persze időnként csinál buta dolgokat a pályán” – mondta a szakember.

„De rendkívül jó dolgozni vele – ő az egyik legjobb, akivel valaha együtt dolgoztam. A visszajelzései kiválóak, higgadt, nem zökkenti ki semmi. Nagyon-nagyon jó versenyző és hihetetlenül keményen dolgozik. Bármi is történik, teszi a dolgát és elfogadja a helyzetet.”

„Ritkán van csak olyan mágikus gomb, amit meg lehet nyomni, csak kemény munkával lehet felállni a padlóról. Ő pedig tudja ezt, és ennek megfelelően teszi a dolgát.”

„Nem titok, hogy komoly anyagiakkal érkezett a csapathoz. És az ő helyzetében könnyen válhatna hisztissé, de még egyszer sem volt példa erre. Soha. És szerintem ez nagyszerű.”

Permane azt mondja, a Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean nehezebben viselte a csapat gyengélkedését.

„Pastor nem válik frusztrálttá, és kétségtelen, hogy Romaint nagyon felzaklatta a 2014-es év. Eredményes akar lenni, versenyeket és bajnoki címeket szeretne nyerni, nekünk viszont idén nagyon rossz évünk volt.”

Hirdetés

„Azt gondolom, ahogy a 2013-as év első felében versenyzett, az kiemelkedő volt – gyakorlatilag ő volt az egyetlen, aki harcolni tudott a Red Bullokkal.”

„De azt gondolom, Pastor kicsit jobban megbirkózik a problémákkal. Nem arról van szó, hogy nincs annyira kiéhezve vagy nem hajtja annyira a vágy, egyszerűen csak másképp kezeli a helyzetet.”

Arra a kérdésre, hogy Maldonado jobban megbirkózott-e a Lotus E22-es versenygépével idén, a szakember így felelt: „Szerintem ez igaz. Ez okozta Romain frusztrációját. Annyira jól akart teljesíteni, és olyan dolgokat várt el az autótól, amire nem volt lehetőség. Ezek csak péntekenként jöttek elő, szombatra már összeszedte magát és rájött, hogy is állunk.”

„De nagy előrelépéseket akart, és ahelyett, hogy pár tizedet javított volna még, a legjobb tíz közepére akarta kvalifikálni magát, de erre az autó nem volt képes.”

„Nekünk egy olyan autót kell aláraknunk, ami kiszámítható – így sokkal többet hozhatunk ki Romainből is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!